Bafra`da hafızlık icazet merasimi gerçekleştirildi

​​​​​​​Samsun`un Bafra İlçesi’nde 57 hafız için hafız icazet merasimi töreni düzenlendi.

Bafra`da hafızlık icazet merasimi gerçekleştirildi

bafrahaber - Bafra Davet ve Toplantı Merkezinde düzenlenen törende 57 hafızın icazet merasimi gerçekleştirildi. Program saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. Ardından Aktekke Kuran Kursundan Hafız Bülent Bahar`ın kuran tilaveti sunuldu.

 Programda konuşan İlçe Müftüsü Necmettin Kayar, “ Biz Diyanet İşleri başkanlığı taşradaki teşkilatları ile Kuran`ımızı iyi bilen iyi anlatan ve cani gönülden ihlasını yapabilen çocuklar yetişsin istiyoruz. Biz bu projeyi 7 ay önce devir aldık. Doğu`dan aramızda olan arkadaşlarımız var. Güneydoğu ve Bafra arasında bir köprü oluşmuş oldu. 57 hafızımızın 15 tanesi Güney Doğu Bölgesi`nden Cizre şehrinden oldu. Ben Cizre Müftümüze de bizi kırmayıp buralara kadar geldiği için teşekkür ediyorum” dedi.

Kayar`ın ardından konuşan Cizre Müftüsü Selahattin Yılmaz, “Sayın müftümüz bizleri buraya davet ettiğinde öğrencilerimizin icazet merasimi var dediğinde inanın çok gurur ve onur duydum. Ekim ayı 2015 tarihinde çocuklarımızı buraya getirdik. 2 yıl içinde bu başarı gösteren hocalarıma siz değerli anne babalara, Bafra halkına çok teşekkür ediyorum. Cizre`nin yaşadığı sıkıntıları biliyorsunuz. Çocuklarımıza kapı açarak sizlerde birer Ensar oldunuz” dedi.

Yılmaz`ın ardından konuşan Samsun İl Müftüsü Veysel Çakı, günün anlam ve önemini belirten hikâyeler anlatarak katılımcıları duygulandırdı.

Konuşmaların ardından 57 hafızın icazet merasimi gerçekleştirildi.

Programa 19 Mayıs Kaymakamı ve Bafra Kaymakam vekili Yavuz Güner, Samsun İl Müftüsü Veysel Çakı, Bafra İlçe Müftüsü Necmettin Kayar, Bafra Belediye Başkan Yardımcıları İsmail Kurt ve Hüseyin Çamaş, Ak Parti İlçe Başkanı Tuncay Yurduseven, Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Yr.Doç. Murat Yıldız ve çok sayıda davetli katıldı.

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER