PİRİ REİS İLETİŞİM MESLEK LİSESİ ÖĞRENCİLERİNİN OYLARIYLA BELİRLENDİ

Samsun Valisi İbrahim Şahin Atatürk Kültür Merkezi’nde ’10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’ nedeniyle Piri Reis Ticaret Meslek Lisesi tarafından bu yıl 4.cüsü düzenlenen Geleneksel 2015 Medya Ödülleri törenine katıldı.

PİRİ REİS İLETİŞİM MESLEK LİSESİ ÖĞRENCİLERİNİN OYLARIYLA BELİRLENDİ

    Vali İbrahim ŞAHİN, Piri Reis Ticaret Meslek Lisesi tarafından ’10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’ nedeniyle Atatürk Kültür Merkezi’nde bu yıl 4’ nücüsünü düzenlenen Geleneksel 2015 Medya Ödülleri töreni öncesi, “Ustalara Saygı” fotoğraf sergisini gezerek ardından ödül töreninin yapılacağı salona geçti.
        ‘BİR TAKIM EKSİKLERİMİZ VE HATALARIMIZ MUTLAKA OLACAKTIR’
    Piri Reis Ticaret Meslek Lisesi Müdürü Mustafa Şahin ödül töreni öncesi yaptığı konuşmasında, "10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'ne İletişim lisesi olarak katkı vermek üzere her yıl program düzenlemeye çalışıyoruz. Elimizden geldiği kadarıyla bunun en iyisini yapmaya çalışıyoruz. İşimizi özveriyle yapıyoruz. Bir takım eksiklerimiz ve hatalarımız mutlaka olacaktır. Sektörde çalışan arkadaşlarımızın bizi iyi niyetli yapmış olduğumuz çalışmaları teşvik etmelerini, eksikliklerimizi bizim eksiğimiz olarak görmelerini ve bir sonraki yılda daha iyisini yapmamız için bize güç vermelerini bekliyoruz.. Bu sebeple basın mensubu arkadaşlarımızın bu anlamlı gününü kutluyorum. Katılımınızdan dolayı bütün davetlilere teşekkür ediyorum. Saygılarımı arz ediyorum” dedi.
                   ‘ÖDÜL TÖRENİNİN BU SENE 4’NÜCÜSÜNÜ YAPIYORUZ’

    İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin yaptığı konuşmasında, “Okulumuz gelenekler oluşması bakımından yeni bir okul. Gelenekler kolay oluşmuyor. “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'' nedeniyle her sene düzenlediğimiz bu ödül töreninin bu sene 4.nücüsünü yapıyoruz. İnşallah bu ödül törenleri 44, 54, 64 olur. Piri Reis Lisesi Türkiye’ye önemli düşünce adamı ve önemli gazeteciler yetiştiren bir okul olur” diye konuştu.
             ‘ARTIK KLASİK ANLAMDA GAZETECİLİK BİR İŞE YARAMIYOR’

       Samsun Valisi İbrahim Şahin, “Değerli gazeteci arkadaşlar, sevgili öğrenciler; Bu gün ’10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’ dür. Öncelikle basın sektöründe yer alan çalışan arkadaşların bu anlamlı gününü yürekten kutluyorum. Onlara başarılar diliyorum. Piri Reis Lisemiz artık basın sektörüne yetişmiş elemanları hazırlayan bir okul olarak önemli mesafeler alıyor. Her yıl kendisini biraz daha geliştiren ve daha iyi bir noktaya taşıyan bu okulumuzu bir önceki yıla göre daha farklı bir şekilde gördük. Okul mütevazı bir okul. Okulumuz birkaç bölümü bünyesinde barındırmaktadır.  Mesleği bir şekilde eline almış gazeteci arkadaşlarımızın, bir meslek sahibi olma zorunluluğu içerisinde kendilerini tekrar geliştirmek adına, yeni bir dil ve yazılım dili öğrenmek adına bunu geliştirmenin mümkün olmadığını bende biliyorum. Çocuklar, öğrenciler ne olur İngilizcenizi çok iyi geliştirin. Çünkü ben sizin yazılımcı olmanızı istiyorum. Mutlak suretle bir yazılım dilini bilin. Artık klasik anlamda gazetecilik bir işe yaramıyor. Klasik gazetecilik bitti. Bunun yerine mühendis gazetecilik veya gazeteci mühendislik geliyor. Artık ‘biz iyi bir fotoğraf makinesini ayarlarız, iyi bir resim yakalarız’ devri bitti. Sizler gazeteci ve televizyoncu olacaksanız” dedi.
                     ‘BEYİN TERLERİNİZE BU ÜLKENİN İHTİYACI VAR’

       “Hem iyi bir fotoğraf makinesi kullanmanız gerekiyor, hem de iyi bir kamera kullanmamız gerekiyor. Aynı zamanda sayfa düzenlemeniz gerekiyor. İyi bir yazar olmanız gerekiyor. Aynı zamanda yazıları edit edebilecek editör olmanız gerekiyor. Kısaca bir kişilik ordu olmanız gerekiyor “diyen Vali Şahin,” Eskiden ‘ben her şeyi yaparım’ rağbet edilen bir meslek değilken, şimdi medya sektöründe ‘ben her şeyi yaparım’ bilgisine sahip elemanlar aranacak. Onun için önümüzdeki dönemde eğer bu sektörde öne çıkma gibi bir düşünceniz varsa, bu tavsiyelere çok fazla ihtiyaç var. Artık kameraman kullanabilen on binlerce bulabilirsiniz ama medya yazılım dilini bilen arkadaşların sayısı oldukça az olduğu için bulunması o kadar zordur. Siz değerli öğrencilerimizin, gençlerimizin özellikle geleceğin Türkiye’sini dizayn etme konusunda çok ciddi katkılarınıza, beyin terlerinize bu ülkenin ihtiyacı var. Kendinizi ona göre yetiştirmenizi özellikle sizlerden temenni ediyorum. Bu vesileyle “10 Ocak Gazeteciler Günü''nüzü yürekten kutluyorum. Hepinizi sevgiyle, saygıyla ve muhabbetle selamlıyorum. 2016 yılının sağlık, huzurlu ve mutlu bir yıl olmasını diliyorum” diye konuştu
                                       HİZMET ÖDÜLLERİNİ ALDILAR

     Vali İbrahim Şahin konuşmasının ardından Samsun’da 40 yıldır gazetecilik yapan Necdet Uzun, Avni Demir, İsmail Başaran, Mehmet Hazinedar, Ragıp Göker, Cemil Baskın, Cemil Ciğerim, Osman Kara, Yunus Kılıç ve Nusret Sağlam’a “Vefa Ödülleri” adı altında onur plaketlerini verdi.
     Ardından, Ondokuz Mayıs Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Meliha Nurdan Taşkıran Haber Ajansları dalında ‘Yılın Haberi’ ödülü kategorisinde, “Ece Nur Bebek 5 Milyarda Bir Görülen Hastalıkla Savaşıyor” haberiyle Gökhan İçkilli, ‘Yılın Haber Fotoğrafı’ kategorisinde ise Doğan Haber Ajansı’ndan Yaprak Koçer’e plaketini verdi.
     Daha sonra diğer protokol üyeleri tarafından Samsun’da yayın yapan gazete, televizyon, radyo, internet haber siteleri ve haber ajanslarında çalışan ve ödül almaya hak kazananlara çeşitli dallarda aldıkları plaketleri verildi.

    2015 Medya Ödül törenine ayrıca, İlkadım Kaymakamı Turan Atlamaz, Canik Belediye Başkan Yardımcısı Alican usta, Basın Yayın ve Enformasyon İl Müdürü Tahsin Bayar, Basın İlan Kurumu Samsun Şube Müdürü Mustafa Bayraktar, çok sayıda gazeteci ve öğrenciler katıldı.
          Köksal ÖNER

 

Güncelleme Tarihi: 12 Ocak 2016, 18:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER