SAMKONDAN SAMSUN VALİSİNE ZİYARET

Samkon (Samsun Dernekler Konfederasyon)’un Sezgin Gümüş Başkanlığındaki yeni yönetimi, Samsun ve ilçelerindeki önemli kurum ve kuruluşlarla bir dizi ziyaret gerçekleştirdi.

SAMKONDAN SAMSUN VALİSİNE ZİYARET

 Samkon (Samsun Dernekler Konfederasyon)’un Sezgin Gümüş Başkanlığındaki yeni yönetimi, Samsun ve ilçelerindeki önemli kurum ve kuruluşlarla bir dizi ziyaret gerçekleştirdi.

İlk Ziyaret Samsun Valisine

Samkon ilk ziyaretini Samsun Valisi İbrahim Şahin’e yaptı. Samkon Genel Başkanı Sezgin Gümüş, Yönetimindeki birçok Federasyon ve dernek Başkanlarıyla Vali İbrahim Şahin’i makamında ziyaret etti.

Sezgin Gümüş ziyaret amacını şöyle ifade etti. Değerli Başkanlarım, Valimiz İbrahim Şahin’i uzun bir zamandır tanıyorum. PTT’nin bugün ki konuma yükselmesinde büyük emeği var. Onun ne kadar disiplinli, çalışkan bir bürokrat olduğunu yakinen biliyorum. Bu sebeple Samsun valiliğine tayin edilmesine çok sevindik. Samsun’un çehresini değiştireceğine Samsun’un ticarete, turizmde, kültürde, hamle yapmasına vesile olacağına yürekten inanıyorum, inşallah kendisini yarınlarda bakan olarak görürüz.

Bu girişten sonra Vali İbrahim Şahin bir konuşma yaptı.

“ Çok değerli dernek yöneticisi hemşehrilerim. Hepinize hoş geldiniz, diyorum. Sizlerin bu nazik ziyaretinden son derece mutlu oldum.

Değerli arkadaşlar, Türkiye’nin önemli bir ili, Karadeniz’in ise en önemli şehridir. Bu önem Samsun’un büyüklüğünden, konumundan ve sahip olduğu potansiyelinden gelmektedir.

Arkadaşlar, inanın ki tüm gayretimizle yurt içinde ve yurt dışında Samsun ‘u tanıtma çalışıyorum. Hem Samsun’un sahip olduğu değerleri insanlara ulaştırmak, hem de insanları Samsun’a davet ederek tanıtmayı yapıyoruz.

Samsun’un Rusya ile olan bağlantılarına, ilişkilerine bunların arttırılmasına büyük önem sarfediyoruz. İnşallah önümüzde ki günlerde uçak seferlerinin de başlamasıyla Rusya ile ilişkilerde yeni ve verimli bir döneme gireceğiz. Çünkü Rusya ile ticaret Samsun için büyük bir hayatiyet içeriyor.

Medikal aletlerin imalatı için büyük çalışmalarımız var. Bunlar da Samsun’a önemli girdiler sağlayacak. Önemli bir ihraç potansiyeli elde edeceğiz. Bu üretimin de merkezi Bafra OSB olacak. Kuş Cennetine çok önem veriyoruz. Arkadaşlar Kuş Cenneti dediğimiz alan, dünya ölçeğinde bir öneme haiz. Türkiye’de bir numara. Türkiye ‘deki 400 kuş çeşidinin 350’si Bafra Kuş Cennetinde mevcut. O belgede yapılan avlar Kuş Cennetine büyük zarar veriyor. Bundan sonra orda av yapılmayacak.

Manda yetiştiriciliği de çok önemli.

Bafra ovasın bu açıdan büyük ve elverişle bir potansiyele sahip. Almanya’da ki meşhur Mazerel peyniri manda sütünden yapılıyor. Almanya’da ki patronu tanıdığım biri. Onu davet ettik. Burada da aynı peyniri üretecek.

Vali İbrahim Şahin iki adet ev maketi getirdi ve onlar üzerinde bir açıklama yaptı. Madelban birisi yamaç araziler için, diğeri düz araziler için hazırlanmış. Artık diyor, öyle manzarayı bozacak, göz zevkini katledecek sağlığa zararlı iğreti yapılaşmalara son vereceğiz. Cami modelinde yaptırdık. Binalarda mimarilerdeki ahenksizliği ortadan kaldıracağız.

Yol kenarındaki sıvasız evleri sıvatacak, boyasız evleri boyattıracağız. Samsun’a yakışmayan mimari görüntüleri sonlandıracağız. Estetiğe önem vereceğiz.

Değerli arkadaşlar                                 

Benim gurbetteki hemşehrilerimden ricam oralarda Samsun’un tanıtım elçileri olunuz. Samsun tanıtılmasında bizlere yardımcı olunuz.

Oktay BÜLBÜL

Güncelleme Tarihi: 20 Kasım 2015, 11:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER