AKCAGÖZ:”TEMAYÜL DEMODE”

Cumhuriyet Halk Partisi Samsun İl Başkanı Av.Tufan Akcagöz, Ak Parti Samsun teşkilatının başkan belirleme sürecini değerlendirdi.

AKCAGÖZ:”TEMAYÜL DEMODE”

Cumhuriyet Halk Partisi Samsun İl Başkanı Av.Tufan Akcagöz, Ak Parti Samsun teşkilatının başkan belirleme sürecini değerlendirdi. Büyükşehirlerde Ak Parti kongrelerinin durdurulduğunu hatırlatan Akcagöz, “Bu şekilde bir uygulamaya vatandaşın alıştırılması doğru değil. Aslolan kanunlardır. Aslolan Anayasa’dır. Siyasi Partiler Kanunu niye var? Temayülle İl Başkanı belirlenebilir mi? Olur da, olumlu bir sonuç çıkmaz. Demokratik her ülkede her yurttaşın bir siyasi partiye üye olma hakkı olduğu gibi, mensubu olduğu siyasi partinin yöneticisi olmak için aday olma hakkı vardır. Bu uygulama, Ak Parti tabanından korkmak, çekinmek anlamına gelir. 1940’lı yıllarda bile durum bundan daha düzgündü. Bir siyasi partinin nasıl örgütleneceği, nasıl kendi içinde seçimini yapacağı ve adaylarını nasıl belirleyeceği siyasi partiler kanunu ile belirlenmiş. Ayrıca, her partinin kendi tüzüğü var. Bunlar, herkes için bağlayıcı. Ama bunlar sanki yokmuş gibi davranılarak hareket ediliyor ya, tiyatro izler gibi izliyoruz inanın. Bir heyet geliyor, bir heyet gidiyor. Kur sandığı, üye kendi başkanını kendisi seçsin. Bunu şunun için söylüyorum. Temayül bir başkan belirleme yöntemi olarak ortaya çıkarsa, tabanın benimsemediği biri mutlaka gelip o koltuğa oturacak. Bende, Cumhuriyet Halk Partisi’nin karşısına Samsun’da, temayülden gelmiş zayıf bir başkan yerine kendi Parti tabanının da benimsediği ve oyları ile seçtiği biri gelsin isterim.” dedi. 
         Demokrasinin işlerlik kazanması için seçimin şart olduğunu vurgulayan Tufan Akcagöz, “Henüz bir hafta oldu, biz de yeni bir seçimden çıktık. Kongremizi tamamladık ve yolumuza devam ediyoruz. 3 adaylı bir seçim yaşadık. Güzel bir kongre dönemi geçirdik. Doğru olan budur. Cumhuriyet Halk Partisi’nde zaman zaman atama ile gelenler de olmuştur ama akılda kalanlar, iz bırakanlar, seçimle gelenlerdir. Samsun gibi büyük bir kentte, Büyükşehir de dahil olmak üzere 17 belediyeyi idare eden Ak Parti’nin İl Başkanı’nı bu yöntemle belirlerseniz, ‘ben de siyaset yapmak istiyorum’ diyen bir çok gencin de önünü şimdiden kesmişsiniz demektir. Bu zincir kırılmadan, özgür bir ortam ve mutlak demokrasi sağlanmış olmaz. Dolayısıyla, görünen o ki temayülün de sadece adı var. Bir tercih değerlendirmesi yapılacak ve çanta içinde işaretlenen formlar Ankara’ya gidecek ve böylece bir başkan atanmış olacak. AKP’nin, Samsun’da göreve getireceği mazbatasız başkanın kim olacağını ben de merak ediyorum. Her kimse, derhal açıklasınlar da, kamuoyu artık bu konuyla meşgul olmasın. “ diye konuştu. 

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER