DESTİCİ, SAMSUN KONGRESİNDE

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici,” Bu adaletsiz seçim barajı kaldırılır ve milletimizin iradesi tam olarak sandığa yansır, demokrasi tecelli eder” dedi.

DESTİCİ, SAMSUN KONGRESİNDE

         Destici, Samsun Müftülüğü Konferans Salonu’ndaki Büyük Birlik Partisi (BBP) Samsun 8. İl Kongresinde, 2015 seçimleri öncesi milletin karşısına yenilenmiş, çözüm üreten bir programla çıktıklarını söyledi. 

   “GENELDE KARADENİZ VE SAMSUN BENİ HEP HEYECANLANDIRMIŞTIR”

       Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici,”Bizim için siyaset, bir amaç değil, bir araçtır. Bu araçla bizim gitmek istediğimiz, en birinci yol temel yol, Yüce Rabbimizin rızasını kazanmaktır. Samsunda olmaktan, sizlerle bir arada bulunmaktan duyduğum memnuniyeti de, ayrıca ifade etmek istiyorum. Samsun Karadeniz beni her zaman heyecanlandırmıştır. Bir Karadenizli olmama rağmen o kadar ileriye götürmüştür ki; Trabzonspor beni üye bile yapmıştır. Samsun hem milli değerlerimize bağlı, her türlü fedakârlığı yapabilecek, canını bile verebilecek insanlarımızın bulunduğu, ama aynı zamanda onunla birlikte Allah aşkını da, Peygamber aşkını da, Kur’an aşkını da, yani İslamı da yüreğinden hiç eksiltmeyen insanlarımızın, kardeşlerimizin yaşadığı bir bölgedir. Bu bölgede büyük bir coşku yaşamışımdır. Bu coşkuyu, bu sevgiyi yaşattığınız için başta siz salonu dolduran kardeşlerime, tüm Samsunlu kardeşlerime, tüm Samsunlu kardeşlerime, şükranlarımı, sevgilerimi, saygılarımı, muhabbetlerimi sunuyorum. 22 yıllık bir siyasi geçmişe sahibiz ama bu sadece, Büyük Birlik Partisi bayrağı altında geçtiğimiz bir siyasi geçmiş, Büyük Birlik Partisi 40 yıldan fazla bir süredir, bu görüş, bu inanç, Türk siyasetinde, en belirli bir şekilde yer almaktadır. Büyük Birlik Partisinin inşası, 1992-1993 yılında atılmamıştır. Büyük Birlik Partisinin ruhu, 1980 darbesinden sonra o Mamak zindanlarında, Medrese-i Yusufiyelerde temelinde atılmıştır” dedi.

       Yüzde 10’luk seçim barajının kaldırılması ve hazine yatırımlarının siyasi partilere hakça ve yeteri miktarda dağıtılması için Anayasa Mahkemesi’ne başvuruda bulunduğunu belirten Destici, şunları söyledi:            

      "Biz bu iki konuyu Anayasa Mahkemesi'ne götürdük. Bu konuyla ilgili Adalet Bakanlığı'ndan görüş istedi. Şu anda 3 siyasi partinin başvurusu var. Adalet Bakanlığı bu iki başvurumuza da karşı itirazlarda bulundu. Onları da Anayasa Mahkemesi bize gönderdi. Cuma günü ben bu iki konuda da Adalet Bakanlığı'nın karşı görüşlerine karşı beyanlarımızı tekrar ilettim. Bugün  Anayasa Mahkemesi Başkanı'nın açıklamaları bizi ümitlendirdi. Başvurumuzdan bahsederek, önümüzdeki iki üç hafta içinde bu konunun Anayasa Mahkemesi Genel Kurulu'na indirileceği ve karara bağlanacağı dendi. İnşallah ümitliyim. Bu adaletsiz seçim barajı kaldırılır ve milletimizin iradesi tam olarak sandığa yansır, demokrasi tecelli eder."

              “HİÇBİR KADINIMIZ ŞİDDETE MARUZ BIRAKILMAYACAKTIR”

       Kadına şiddetin  Türkiye'nin yüz karası olduğunu belirten Destici, şöyle devam etti:

       "BBP iktidarında hiçbir kadınımız şiddete maruz bırakılmayacaktır. Bunun sözünü veriyoruz. BBP iktidarında hiçbir evladımız, kaçırılıp tecavüz edildikten sonra öldürülemeyecektir. Çünkü kim bunu yaparsa, biz de onu ipte sallandıracağız. Sen 3 yaşında çocuğu kaçıracak, tecavüz edecek, öldürecek... Hapse koyacaksın, 3-5 yıl sonra çıkacak, tekrar aynısını yapacak. Buna Allah da razı olmaz, kul da razı olmaz. O ana baba hiç razı olmaz. Birisini idam edin bakalım ikinci kişi teşebbüs edecek mi? Bunları engellemenin yolları var. Bunu engellemenin yolu adalet. Türkiye’miz şu anda hükümetin yürüttüğü, adına çözüm süreci dediği süreç ile birlikte bir bölünme sürecine girdi. Göz göre göre bir yanlışta ısrar etmeyi gerçekten anlamakta zorluk çekiyoruz. Bu çözüm, PKK’nın paralel bir devlet yapılandırması oluşturup ülkemiz sınırları içerisindeki belirli bölgelerde mahkemeler oluşturuyorsa, çözüm ya da vergi daireleri kurup vergi topluyorsa, yolları kesip kimlik kontrolleri yapmasına müsaade ediliyorsa, biz böyle çözüm sürecinde yokuz. Kürk kardeşlerimizle kucaklaşmaya ‘evet’ ama ülkemizin bölünmesine, parçalanmasına, milletimizin ayrışmasına ise ‘hayır’, net bir şekilde bunu söylüyorum."

                              ‘KÜRTLERİN TEMSİLCİSİ PKK DEĞİLDİR’
       Kürtlerin temsilcisinin PKK olmadığına değinen Destici, "Bütün siyasi partilerin belirli bir tabanları vardır. Farklı sivil toplum örgütleri, kanaat önderleri ve Kürt kardeşlerimizin ise aşiretleri ve toplum vardır. Bunların tamamı Kürt kardeşlerimizin temsilcileridir. Biz de onların burada temsilcileriyiz. Türkiye'de yaşayan Kürt’ü, Türkmen’i, Laz’ı, Çerkez’i, Alevi’si, Sünni’si hiçbir milleti ayrıt etmeden tüm fertleri toplum içerinde birlik bütünüyle hepsini bir gören, herkesin güveni ve huzurunu sağlamayı ayrıca 
Türkiye’de adil bir paylaşım ile yaşantılarını iyi idame ettirmeye uğraşan bir siyasi hareketiz" ifadelerini kullandı.

        Büyük Birlik Partisi (BBP) Samsun 8. İl Kongresine; Büyük Birlik Partisi (BBP) basın ve propagandadan sorumlu Genel Başkan yardımcısı Ünsal Karabulut, MHP Samsun İl Başkanı Şaban Kılıç, AK Parti Samsun İl Başkan Yardımcısı Alaettin Bayrak, Büyük Birlik Partisi Suluova ilçe başkanı Muharrem Ay, Büyük Birlik Partisi Giresun il Başkanı Selahattin Toslu, BBP. Samsun ilçe Başkanları, parti üyeleri  ve vatandaşlar katıldı.

      Büyük Birlik Partisi (BBP) Samsun 8. İl Kongresinde, divan başkanlığını Mehmet Karabacak yaptı. Yapılan seçim sonucunda Büyük Birlik Partisi Samsun İl Başkanı Ahmet Katrancı seçildi.

      Büyük Birlik Partisi Samsun İl Başkanı Ahmet Katrancı’nın yönetim kurulu şöyle:

“ Adem Değirmenci, Baki Öztürk, Yalçın Cılız, Hakan Özer, Cemil Şahin, Kasım Tunç, S.Ahmet Cinsoy Yüksel Yiğit, Özay Karabacak, Lütfi Ural, Salim Odabaşı, Kadir Yıldırım ve Murat Aydın.”

       NAMIK AZGIN
 

Güncelleme Tarihi: 30 Kasım 2014, 20:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER