Altınova Gazetesi
2018-07-11 16:49:03

HÂFIZ  YAŞAYAN CANLI  KUR’ANDIR

Muhammed BAYAR

muhammedbayar@hotmail.com 11 Temmuz 2018, 16:49

_______Hâfız ol Hâfız kal_____________

ilk Emri Oku Olan İslamın Saygıdeğer Mensubları !!!

Gözümüzün nuru, gönlümüzün sururu, Allahın bizlere hem lütfu hem emaneti olan, bugünün küçükleri yarının büyükleri çocuklarımız, tertemiz bir fıtratla dünyaya gelir ömrü olursa büyür, rızkı bitince de ölür. Bu Allahın takdiridir. Bu mukadderat hepimize münhasırdır. Fâni dünyanın itibarı hiç kimseye bâki kalmaz.

Bu fâni kubbede tek bâki kalan, ardında hoş bir seda bırakmaktır. 

Topluma faydalı erdemli bir fert yetiştirmek elbette her ana babanın birinci ideâlidir. Lakin ana baba çocuğunun tahtını yaparken bahtınıda yapmalıdır. Çocuğu sadece dünyevi bir kariyer için yetiştirme yanlışını yapmamalıdır.

Yarının büyüklerine yapılan bu yanlış uygulamayı Peygamberimiz kınamış ve şöyle buyurmuştur : Hiçbir ana baba çocuğuna güzel ahlaktan daha üstün bir miras bırakmamıştır… Hiç şüphesiz ki güzel ahlakında en güzeli Kur’an ahlakıyla ahlaklanmaktır, Allah kelamıyla haşir neşir olmaktır, Kur’anla yatmak, Kur’anla kalkmaktır. Kur’anla hemhâl olmak, yani yürüyen bir Kur’an olmak İlahi bir ayrıcalıktır Bu tâbire muvâfık olan hâfız, tabiri câizse yürüyen bir Kur’andır. Neticede o da bir insandır, lakin Kur’anlaşmış, Kuranı yutmuş ulvi bir insandır. Çocukta olsa

eli öpülesi bir insandır. Zira hâfızlık başlı başına ulvi bir makamdır,

İlahi bir ayrıcalıktır. Eşrefi mahluk olarak yaratılan insana Allahın atfettiği

en kutsal rütbedir.

Kur’an öğrenen çocuk hürmetle öder borcunu 

Horan öğrenen çocuk hakaretle öder borcunu

Sizin en hayırlınız Kur’anı öğrenen ve öğretendir… buyuran Peygamberimizin hâfizlıkla ilgili teşvikleri ana babaların hayali ve özlemi olmuş, Kur’an taliplerinin

 ise şevk ve iştiyakını artırmıştır. Zira dilin okuduğu, zihnin hıfzettiği, yüreğin

taşıdığı Allah kelamıdır. İnsan bu alemde gölgesi kadar değil yüreği kadar yer kaplar O yürek ki Kur’anla dolmuş, Allahın nâzârgâhı ve beytullahı olmuştur.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.