SAMSUN VALİLİĞİNDEN GAZETECİLERE JEST

Samsun Valiliği 10 Ocak çalışan gazeteciler günü dolayısıyla Sevgi Cafe’de bir program düzenledi.

SAMSUN VALİLİĞİNDEN GAZETECİLERE JEST

                       VALİ İBRAHİM ŞAHİN  SAMSUN BASINI İLE BİR ARAYA GELDİ
      Samsun Valisi İbrahim Şahin'10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü' nedeniyle Sevgi Kefe’de verdiği yemekte, Samsun’da bulunan yaygın, yerel basın temsilcileri ve çalışanlarıyla bir araya geldi.

       Vali İbrahim Şahin, Sevgi Kafe’de düzenlenen yemekte Samsun'da bulunan yaygın, yerel basın temsilcileri ve çalışanları ile bir araya gelerek, katılımcılarla tek tek tokalaşıp 'hoş geldiniz' dedi.

                     ‘ZAMAN ZAMAN ARKADAŞLARLA BİR ARAYA GELİYORUZ’

Yemeğin ardından basın mensuplarına bir konuşma yapan Vali İbrahim Şahin, “Bütün konuşmalarımda olduğu gibi gazeteci arkadaşlarımı gördüğüm zaman onlara meslektaşlarım diye hitap ediyorum. Hayatımın çok önemli yedi yılını sizin yaptığınız işe adayan, yoğun tempoda çalışan biri olarak, işinizin ne kadar zor olduğunu, güç olduğunu bir o kadar da yaptığınız işin kutsal olduğunu biliyorum. Demokrasi ve özgürlükler adına çok önemli bir faaliyet sürdürdüğünüzü vurgulamak istiyorum. Gazetecilik yapılması keyifli, bir o kadar da heyecan verici, kutsal ama zor bir meslektir. Zaman zaman arkadaşlarla bir araya geliyoruz Biz aslında Samsun’daki gazetecilerin bölgesel, hatta ulusal düzeyde bir takım faaliyetler yapabilir miyiz diye sizlerle bunu konuştuk. Bireysel olarak bir araya geldiğimiz gazeteci dostlarımız oldu onlara da fikir terakkisinde bulunduk bilgim nispetinde yol göstermeye çalıştım. Önümüzdeki sezonda klasik gazeteciliğin, konvansiyonel televizyonculuğun yavaş yavaş temposunun düşeceği, özellikle sosyal medyanın daha öne çıkacağını vurguladık. Sizin olduğunuz veya olmadığınız ortamlarda sizin hakkınızı savunmayla ilgili veya sizi güçlendirmeyle ilgili, yaptığınız çalışmaları daha iyi noktaya taşınmasıyla ilgili düşüncelerimi olabildiğince ifade etmeye çalışıyorum" diye konuştu.

                       ‘İYİ PARALAR KAZANABİLEN İNSANLAR OLMANIZI İSTİYORUM’

      "Klasik anlamda medya dün olduğu gibi yarında olacak ama çok güçlü olamayacaktır" diyen Vali Şahin," Halbuki sosyal medyada var olan yapı artık ciddi manada güç kazanıyor. Biz global düşünüp, yerel yaşayabilirsek hem bu medya adına çok başarılı bir operasyon olmuş olur, hem de işimizi daha iyi yapmış oluruz. Samsun ölçeğinde medya başka illerle kıyaslandığında, internet haberciliğinin normal televizyonculuğun ufak dokunuşlarla çok öne çıkabileceği bir inanç var. Samsun’ da özellikle medya sektöründeki arkadaşları hem şanslı, hem de önü açık olarak görüyorum.  Gerçekten sizin sahibi olduğunuz internet sitelerinin her birinin ulusal düzeyde de tıklanabilen veya haber sitesini satmaya kalktığınızda iyi paralar kazanabilen insanlar olmanızı istiyorum. Dünyada yıllardır çıkan dergilerin, gazetelerin kapandığı, onun yerine çok yüklü miktarlarda sanal olan bir takım isimlere milyonlarca dolar verildiğini hepimiz biliyoruz. Bunun dışında Samsun’ da internet sitelerinin sayısal olarak çoğaldığı ama bazılarının çok etkin olmadığını görüyorum. Olabildiğince çok fazla haber sitesi yapmaktan ziyade, çok fazla tıklanan haber sitesi yapıp, arama motorlarında daha üst sıralara yükselmek gibi bir durum söz konusu olduğu için bunu dikkate almanızı öneriyorum" şeklinde konuştu.

                  ‘GLOBAL DÜŞÜNÜ, MİNİK HESAPLARIN ALTINA SIĞINMAYIN’

Önümüzdeki dönemde Türkiye’nin yurtdışında tanıtılması, tanınması veya planıyla ilgili çok ciddi sorunlar yaşayacağını dile getiren Vali Şahin Çünkü özellikle son dönemlerde Türkiye’nin içerisinde bulunduğu coğrafyanın da getirdiği birtakım olumsuzluklar, bizim terörle mücadeledeki başarımız bazı ülkelerin hoşuna gitmeyeceği için başka yöntemlerle bizi sıkıntıya sokabilirler. Türkiye’nin tanınması ile ilgili sorun yok. Şu anda dünyanın neresine giderseniz gidin Türkiye'yi tanıyorlar. Ama tanınmanın şekli ile alakalı sorun var. Eskiden sessiz kalan ülkeler şimdi Türkiye ile ilgili daha negatif şeyler yansıtıyorlar. Bize burada çok görev düşüyor. Bizim burada yapacağımız tanıtımlarla, çalışmalarla Samsun'a 1 milyon turist getirebilirsek, bunun aynı zamanda Türkiye ekonomisine çok büyük yararı olacaktır. Bunun için global düşünün, minik hesapların altına sığınmayın. Biraz daha ilkeli, düzeyli ama ülke ekonomisine, ülkenin geleceğine katkı sağlayacak şeyleri vurgulamamız lazım. Bunu yaptığımız zaman mesafe alırız. Tekrar “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününüzü”  yürekten kutluyorum. 2016 yılının 2015 yılından daha güzel, daha sağlıklı, daha verimli ve daha bereketli olmasını diliyor, hepinizi sevgiyle, saygıyla ve muhabbetle selamlıyorum“ dedi.

                VALİ İBRAHİM ŞAHİN, DAHA SONRA BASIN MENSUPLARINI UĞURLADI

        Oldukça sıcak ve samimi geçen yemek sonrasında yemeğe katılan basın mensuplarıyla hatıra fotoğrafı çektiren Vali İbrahim Şahin, daha sonra basın mensuplarını uğurladı. Sevgi Kafe’de Vali İbrahim Şahin’in verdiği yemeğe ayrıca Ondokuz Mayıs Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Meliha Nurdan Taşkıran, Basın Yayın Enformasyon İl Müdürü Tahsin Bayar ve  Basın İlan Kurumu Samsun Şube Müdürü Mustafa Bayraktar’da katıldı.

                Köksal ÖNER



Güncelleme Tarihi: 11 Ocak 2016, 16:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER