18 TEMMUZ SAMSUNSPOR' UN YENİDEN ŞAHLANIŞ GÜNÜ !

Spor ve özellikle futbol kamuoyunda; daha önce birçok 2. ve 3. Lig futbol müsabakalarının; oynanıp oynanmayacağının belirlenmesi için, bu liglerdeki takımlardan tek tek görüş isteyen TFF; 25 Temmuz 2020 Perşembe günkü toplantısında; liglerin tescili ile ilgili sağlıklı bir karar çıkmasını beklerken, liglerin 18 Temmuz' da kaldığı yerden oynanmasına karar verdi !

Tabi ki; Yılport Samsunspor, TFF' den çıkacak her bir karara saygılıdır ancak, madem ligler tescil edilmeyecek ve oynanacaktı, niçin 18 Temmuz olarak ilan edildi ?

Süper Lig 12 Haziran' da başladı. Hatta kovid-19 virüsü o tarihte daha da bulaşıcı ve daha da yaygındı. Hatta; bazı Süper Lig, 1. Lig, 2. Lig, 3. Lig ve amatör liglerde, koronavirüse yakalanan futbolcular ve takım yöneticileri de olmuştu.

Peki; madem Süper Lig oynancaktı da; daha önce oynanması kararlaştırılan 2. lig, 3. Lig ve amatör ligler niçin aynı tarihte değil de 18 Temmuz' da oynanacak ?

Temmuz ayının bunaltıcı sıcakları ve virüsün daha çabuk ve kolay bulaşabilecek olma risk ve tehlikesi olduğu hiç mi hesaba katılmadı ? Bir de; 1 Lig takımları, 18 emmuz'a kadar çok yol almış olacaklarken; Yılport Samsunsor, bu şartlarda iki ayağını bir pabuca sığdırmaya çalışacaktır ki bu da pek doğru olmayacaktır !

Bu soruları daha da artırabiliriz de bu saatten sonra pek bir faydası olacağını sanmıyorum fakat bu alınan 18 Temmuz kararı; Yılport Samsunspor için hiç de sorun olmaz diye düşünüyrum. Zira; en yakın rakibine tam 10 puanlık bir fark yapmış bir Samsunspor; bu avantajı dezavantaja dönüştürmez ve de dönüştürmeyecektir de.

Yılport Samsunspor; bu karar tarihinde belki biraz hava sıcakları ile mücadele edecektir ama en büyük mücadele; inşalah kazasız belâsız ve elbette ki virüssüz geçmesi olacaktır maçların. Benim ve birçoğunun da anlamadığı; çok sayıda kulüp liger oynanmasın, bu şekilde tescil edilsin diye görüş belirtmişken, bu 18 Temmuz kararı, bu açıdan bence pek de sağlıklı olmamıştır !

Zira sıcaktan ziyade; virüsün böyle hava ve ortamlarda bulaşabilme faktörünün yanısıra, pek çok sahada gece ışıklandırma sistemlerinin olmadığı veya sağlıklı olmadığı konularında duyumlar alıyoruz.

Doğrusu; Yılport Samsunspor, dünden her türlü karara ve lige hazırdır. Futbolcularımız, antreöümüz, yöneticiler, kulüp başkanımız ve değerli taraftarlarımızla; büyük Samsunspor gerçeği, bir kez daha rüştünü ispatlamak için gün saymaktadır.

18 Temmuz tarihi; Yılport Samsunspor için, yepyeni bir zaferin daha milâdı olacaktır. Zira, bu şanlı, şerefli ve formasında tek ATA arması olan bir kulüp ve takım özelliği olan bir Yılport Sammsunspor' umuza, 1. Lig; oradan da yapılacak olan nokta transferlerle, özlediğimiz ve asıl olmamız gereken Süper Lig olacaktır inşallah.

Saygılarımla.

Oktay ZERRİN

YORUM EKLE