- Ondokuz Mayıs Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Pınar Sökülmez Kaya:- "Özellikle yemeğin hazırlanma videoları, hedonik açlığın (hazdan dolayı ortaya çıkan açlık) önünü açabilir"
- Bayındır Söğütözü Hastanesi Kardiyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Erdem Diker:- "Atriyal fibrilasyonun yaygın belirtileri arasında çarpıntı, yorgunluk, nefes darlığı, baş dönmesi ve bayılma yer alıyor"
- Zonguldak BEÜ Hastanesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Suat Hayri Uğurbaş:- "Göz altında şişkinlik, bazı sistemik hastalıkların belirtisi olarak ortaya çıkabilir. Bunların içerisinde kardiyovasküler sistem ve böbrek hastalıkları olabilir"
-Medicana International İstanbul Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Bölümü'nden Op. Dr. Demirdelen:-"Herhangi bir risk durumu yoksa seyahatlerde uçak yolculuğu tercih edilmeli ve varis çorapları giyilerek yolculuk yapılmalı"
- Zonguldak BEÜ Hastanesi Acil Tıp Ana Bilim Dalı Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Şükran Koca:- "Serum talep edilecek bir şey değildir, doktor gereklilik gördüğünde gerekli muayeneleriyle karar verdiğinde zaten bu tedaviyi hastaya uygulayacaktır"
- Medicana Sağlık Grubu Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Fatih Doğan:- "Cildinizi güneşten ve zararlı ultraviyole ışınlarından korumak için 10.00-14.00 arasında direkt güneş altında bulunmamalısınız"
- AstraZeneca Orta Doğu ve Afrika Bölgesi Medikal Direktörü Dr. Viraj Rajadhyaksha:- "Programlara katılan kardiyolog hekimler, edindikleri tecrübeleri günlük pratiklerine taşıyacak ve kalp yetersizliği alanında tarama, teşhis ve tedaviye ilişkin yerel protokoller geliştirmeye başlayacak"
- Böbrek sağlığının önemi ve organ bağışına dikkati çekmek amacıyla, KTÜ Farabi Hastanesinde tedavi gören çocukların şiirleri ile resim ve maket çalışmalarına ait görsellerle hazırlanan "Böbreğim Bir Varmış Bir Yokmuş" kitabı yayımlandı- Prof. Dr. Mukaddes Kalyoncu:- "Ana çıkış noktamız, böbreğimizi korumamız ve nasıl koruyacağımızı bilmemiz gerektiği. İnsanların çekirdekten yetişmesini, bunları okullarda öğrenmesini, aynı zamanda da organ bağışı konusunda duyarlılığın artmasını istiyoruz"
- Güven Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Bölümü'nden Uzm. Dr. Mehmet Öztürk:- "Özellikle çocukluk çağlarında tedavi edilmeyen ve tekrarlayan idrar yolu enfeksiyonları böbrek yetmezliğine neden olabilir"
- Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesinde içerisine yerleştirilen elektrotlar aracılığıyla nöbet esnasında üretilen elektriksel aktivitenin hastalığın tedavisinde kullanılmasına yönelik geliştirilen şapka, Türk Patent Kurumu tarafından "faydalı model" tescili aldı- Doç. Dr. Güven Akçay:- "Beyne yerleştirilen elektrotlar sayesinde hastanın epileptik atak geçirdiği bilgisi, sistem tarafından algılanıyor ve transkraniyal doğru akım uyarımı verilerek nöbet kontrol ediliyor"
- Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Uygar Daşar:- "Geldiğimiz noktada her iki kalçada da artık eklem ağrılarımız söz konusu değil. Eklemlerimizin ve bacaklarımızın boyları eşit. Artık herkes gibi yürüyebilecek pozisyona geldik"
- Bayındır Söğütözü Hastanesi ve Bayındır Kavaklıdere Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Dr. İsmail Oytun:- "Skolyozun tedavisi, hastanın yaşına, eğrilik derecesine, omurganın etkilendiği bölgeye, belirtilerin şiddetine ve büyüme potansiyeline bağlı olarak değişebiliyor"
- Güven Çayyolu Cerrahi Tıp Merkezi Psikiyatri Bölümünden Uzm. Psk. Hilal Savaş:- "Günlük yaşamda özellikle ergenler tarafından sosyal medya içeriklerinin kullanımı göz önüne alındığında bireylerde yanlış sosyal kimlik oluşumları, siber zorbalık, olumsuz beden imajı algısı, bilinçli farkındalıkta azalma ve gelişmeleri kaçırma korkusu gibi muhtemel olumsuz sonuçlar gözlemlenebiliyor"
- Medicana Sağlık Grubu Nöroloji Bölümü Uzmanı Dr. Oğuzhan Onultan:- "ALS başka hastalıklarla karışabilir ve yanlış tanı konulabilir ancak kesin tanı konulduğunda hastalıkla sonuna kadar mücadele edilmelidir"
- Trabzon'da Burcu Atabeyoğlu, 4 yıldır mücadele ettiği ve halk arasında "delirten ağrı" olarak da bilinen trigeminal nevraljiyi, Beyin ve Sinir Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ali Samet Topsakal ve ekibinin geçekleştirdiği ameliyatla yendi- Topsakal:- "Ameliyattan sonra Burcu hanım fayda gördü, süreci de güzel geçirdi. Sonrasında semptom, atak ya da şikayeti geçekleşmedi. Hastamız da biz de memnun ve mutluyuz"