KÜLTÜR-SANAT

Genç imam görev yaptığı köy camisinin çehresini güzelleştirdi
- Karabük'te 5 ay önce ilk görev yeri olarak atandığı köydeki camiyi temizleyen, tadilat ve bakım işlerini yapan, bahçesine çiçek eken Ahmet Baki İncebacak, çalışmalarını örnek olması için sosyal medya hesabından paylaşıyor- 21 yaşındaki Ahmet Baki İncebacak:- "Hem imam olmak isteyen kardeşlerimizi bu mesleğe, bu göreve özendirmek hem de camilerimizin daha güzel olabileceğini insanlara göstermek, farklı farklı insanlara ulaşmak için böyle paylaşımlar yapıyorum"

Ordu'daki 2 bin 500 yıllık Ünye Kalesi ziyaretçilerini ağırlamaya başladı
- Pontus Kralı 6'ncı Mithridates tarafından sarp bir kaya kütlesi üzerine yaptırılan kaledeki çalışmalar kapsamında ahşap merdivenler, seyir terasları ve dehlize inilebilmesi için raylı sistem kuruldu- İl Kültür ve Turizm Müdürü Uğur Toparlak:- "Kale içerisindeki iki dehlizden birisi temizlendi. Temizlenen dehliz içerisinde raylı sistem oluşturuldu. Burası macera tutkunları için bir merkez oldu"

Sakarya ve Düzce bayramda misafirlerini mavi yeşil yolculuğa çıkaracak
- İstanbul ve Ankara'ya yakınlıkları dolayısıyla alternatif turizm rotası oluşturan ve deniz, göller, ormanlar, yaylalar, şelaleler ve kamp alanlarını bünyesinde barındıran iki kent, Kurban Bayramı tatilini geçirmek için gelenlere doğayla iç içe olma imkanı sunacak

Lisede makine bölümü okudu, çocukluk hayalinin peşinden giderek ressamlığa yöneldi
- Düzce'de resim tutkusunu akademik boyuta taşıyan ve 1500 başvurunun yapıldığı "Bazaart 2025"te ikinci olan Düzce Üniversitesi Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi öğrencisi Ayşe Nur Sarı, hiperrealist çalışmalarını çeşitli ortamlarda sergilemenin yanı sıra internet üzerinden sanat meraklılarına ulaştırıyor- Resim bölümü 2. sınıf öğrencisi 22 yaşındaki Ayşe Nur Sarı:- "Resim yaparken başka dünyalara yolculuk yapıyorum. Bir şeyleri izleyerek tuvale dökmeyi çok seviyorum. Mesela yolda gördüğüm yaşlı bir adam. Onun o yaşanmışlık serüveni ve detayları beni alıp götürüyor"

Tepedeki müze “Baksı“ bu sezon 80 bin ziyaretçiye kapılarını açmaya hazırlanıyor
- Bayburt'ta sıra dışı sergi, atölye çalışmaları, konser, şenlik ve sempozyumlarla yurt içi ve yurt dışından her yıl 40 bin civarında kişiyi ağırlayan müzenin bu yılki hedefi ziyaretçi sayısını iki katına çıkartmak- Baksı Müzesi kurucusu Prof. Dr. Hüsamettin Koçan:- "Çoruh Nehri, çağdaş sanat açısından artık bir aktör haline geldi. 'Çoruh Nehri Üzerinde Konuşmalar', 'Ütopya Atölyeleri', 'Kadın Masası' ve 'Anadolu Ödülleri' gibi programlar kapsamında dünya genelinden çok önemli bilim insanları ve otoriteler Baksı'ya gelecek"

Düzce'de 10 ülkeden 41 ressamın katıldığı "Uluslararası Suluboya Festivali" sona erdi
- Ressamlar, öğrenciler ve yetişkinlerden oluşan 106 kişilik grup, Atatürk'ün Samsuna çıkışının 106. yılı anısına 81 metrekare alanda "Atatürk Puzzle" resim çalışması yaptı

Hazırladığı büyük boyutlu görsel çalışmayla 1500 yıllık Türk-İslam tarihinde yolculuğa çıkarıyor
- Düzce'de yaşayan Hayrullah Atay, inşaat teknikerliği, reklamcılık ve hat sanatından edindiği tasarım tecrübesiyle 3 yılda hazırladığı çalışmasında, Türk-İslam medeniyetinin geçmişini, kronolojik sıralama ve çeşitli betimlemelerle anlatıyor- Hayrullah Atay:- "Köklerini bilmeyen göklere yükselemez. Bu çalışmayı hazırlarken Müslüman-Türk gençliğinin köklerinden güç almasını sağlayarak geleceğe daha güvenle bakmalarını sağlamak istedim"

Tez hazırlarken literatüre yeni anlatı modeli kazandırdılar
- KTÜ Edebiyat Fakültesi öğrencisi Dursun Can Güler ve tez danışmanı Dr. Özlem Çakmakoğlu'nun "Meta-Efsane" adını verdiği anlatı modeli, Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürlüğünce tescillendi- Dursun Can Güler:- "Bu anlatı modelinin en güzel özelliklerinden bir tanesi hem yazarın hem de okurun karakterle konuşabilmesi. Bu ikisini birleştirerek, süreci daha da kolaylaştırıyoruz"


NAMAZ VAKİTLERİ

İMSAK

GÜNEŞ

ÖĞLE

İKİNDİ

AKŞAM

YATSI