GÖNÜL İNSANLARI ALAEDDİN ve HAVVA KAYA DURSUN ÇİFTİ

Kelimenin tam anlamıyla; iki gönül insanı Alaeddin ve Havva Kaya DURSUN' un evlerine konuk oldum.

GÖNÜL İNSANLARI ALAEDDİN ve HAVVA KAYA DURSUN ÇİFTİ

Kelimenin tam anlamıyla; iki gönül insanı Alaeddin ve Havva Kaya DURSUN' un evlerine konuk oldum.

Samsun Ondokuzmayıs ilçesinin Engiz Mahallesi' nde ikâmet eden Dursun Ailesi' nin evlerine; Kurban Bayramı' nın dördüncü ve son günü olan 23 Temmuz Cuma günü konuk oldum.

Dursun Aiesi' nin evlerineaslında bu benim ilk ziyaretim de değildi. Daha önce de birkaç kez gerek dost gerekse de haber amaçlı ziyaret etmiştim kendilerini.

Ondokuzmayıs ilçesinin Engiz Mahallesi, Çakıroğlu Sokak' taki evlerine doğru yaklaştığımda; Alaeddin beyin eşi Havva hanım, benim eve doğru geldiğimi penceredengörüp eşine seslenmiş.

Evin giriş kapısından; yüzüm maskeli bir şekilde " kimse yok mu ?" diye seslenince, içerden Alaeddin beyin "Oktay bey geiyorum " cevabıyla biraz şaşırdım. Yâni maskeliyken o sesin bana ait olduğunu nasıl anlamıştı diye düşündüm ki az önce de dediğim gibi eşi Havva hanım geldiğimi pencreden görüp eşine söylemiş.

Bu ziyareti haber vermedim. Amacım bayramın son günü, bir sürpriz yapmaktı. Neyse; " az işim var, hemen geliyorum Oktay bey" diye seslendi Alaeddin bey. Meğer o gün benden önce eşini kan düşüklüğü nedeniyle, hastaneye götürüp getirmiş.

Kolunda serum takılı olduğ halde; hasta yatağından kalkıp bana hoşgeldiniz "dedi. Ben de teşekkür edip geçmiş olsun dileklrinde bulunup, bayramını tebrik ettimve tekrar hasta yatağına dönü.

Evde bir hasta daha vardı. O da sevgili kızları Cansu Sultan Dursun idi. Cansu epilepsi hastası olup; şu anda evde alesince bakım ve tedavisi devam ediyor. Alaeddin ve Havva Kaya Dursun' un Cansu kızlarından başka, ayrıca 2 erkek evlatları daha vardı.

Vardı diyorum; zirâ şimdi o iki evlatları Hasan Hüseyin ve Ahmet Mücahit Dursun da epilepsi hastasıydılar ve her ikisi de vefat etti. Bu acıya dayanmak çok zordu. Zirâ evlat acısı hiçbir acıya benzemez.

Hele anne yüreği hiç dayanamaz. Alaeddin ve Havva Kaya Dursun acılarını yüreklerine, içlerine göndüler ve şimdi hayatta kalan tek kızları Cansu Sultan Dursun tek tutundukları varlık oldu.

Alaeddin Dursun; eşi Havva Kaya Dursun gibi hayata kızları ile tutunmaya çalışırlarken; Alaeddin bey de gerek hayatlarını kaybeden 2 evlatlarının yanı sıra; Cansu Sultan ile hayata tutunurken, çocukları ve eşi için yazdığı duygu yüklü şiirleriyle o hatıralarını canlı tutmaya devam ediyor.

İşte böyle bir ruh ve gönül haliyle; herşeye rağmen Alaeddin ve Havva Kaya Dursun' un Ondokuzmayıs ilçesindeki evleri; hergün, her hafta, her ay ve her yıl; yakın il, ilçe ve ailelerin yanısıra; yurt dışından ziyaretçilerle dolup taşyor.

Alaeddin Dursun; aynı zamanda TC. Kültür Bakanlığı, Halk Şairi olup; piyasada 7 şiir kitabı bulunuyor. Ayrıca; birçok şiiri de çeşitli besteciler tarafından bestelenmiş durumda.

Yine Bafralı şairlerden Birfani mahlaslı Mehmet Alan, Bafralı şair İbrahim Ünlü ve Bafralı şair Oktay Zerrin ie birlikte Samsun TÜYAP, Çarşamba ve Terme gibi bazı şehirlerdeki kitap fuarlarına katılmaktadırlar.

Alaeddin Dursun' un; eşi Havva hanıma duyduğu sevgisi, gerçekten görümeye değer. Evlerinin bahçesine Alaeddin bey tarafından Havva Dursun Botanik Bahçesi " bile dizayn edilmiş olup; ayrıca bahçedeki tavuklar, horozlar, civcivlerin bakım ve beslenmeleri de sağlanıyor.

Evin içi ise tıpkı bir müze evini andırıyor. Duvarlar Alaeddin-Havva Kaya Dursun' un " Yılın anne ve babası " seçildiği plaket ve begelerle kaplanmış. Yine çeşitli kurum ve kuruluşlarca verilen teşekkür belgeeriyle dopdolu.

Bunun yanısıra; Havva Kaya Dursun' un itinâ ile yaptığı bez bebek, işlemeli ve sanat dolu kardan adam gibi çalışmaları da eve bir başka güzellik ve hava veriyor. Duvardaki kemençe, Kur'an-ı Kerim de evin değerine değer katıyor.

Evin her 2 cepheden yâni ön ve arkadan, duvarları hem Türk Bayrağı hem de 2020- 2021 Sezonu' nda Süper Lig Şampiyonu olan Beşiktaş' ın kartal logolarıyla süslenmiş ki bundan da Alaeddin beyin koyu bir BEŞİKTAŞ taraftarı olduğunu anlıyoruz.

Evde 2 hastası olmasına rağmen ( biri eşi, diğeri kızı ); o kadar hengâmede bayram ziyareti nedeniyle bana bir yemek sofrası hazırladı Alaeddin bey. Yemek sonrası da neskafe ikramında  bulundu sağolsun.

Ardından bahçedeki tavuklara yem verdi, bisikltle mini bir tur attı. Tabi bir de evdeki hasta kızları Cansu'nun mama ve ilaç saati ile eşi Havva Kaya Dursun ile olan ilgi ve bakımını da hiç ihmal etmedi.

Bence bu 2 örnek aile; 2021- 2022 yılının da anne ve babası olmayı fazlasıyla hakediyorlar.

Samsun Valiliği, kaymakamlığı, Belediyesi, Müftülük ve diğer kurumve kuruluşarın da desteği ile Alaeddin ve Havva Kaya Dursun' un evleri, restore edildi, doğal gaz bağlandı. DURSUN Ailesi; bu nedenle Ondokuzmayıs ilçesinin resmî kurum âmirlerine ve ilçe halkının daima kendilerine moral ve destek vermesine teşekkürlerini sunuyorlar.

Daha önce Dursun Ailesi' nden Alaeddin Dursun; TRT Haber’ e konu ve konuk olmuşlardı. Dursun Ailesi; bu örnek hayatlarıyla, birbirlerine, evlatlarına ve tek tutunma kaynağı olan kızları Cansu Sultan Dursun ile hayata tutunmaya devam ediyorlar.

Bizler de her 2 örnek aileyi bir kez daha, yürekten kutluyoruz.

Vefat eden her 2 erkek evlatlerına Allah' tan rahmet, kızları Cansu' ya da âcil şifalar diliyoruz.

Oktay ZERRİN- Samsun

https://www.facebook.com/messenger_media?thread_id=100011905597559&attachment_id=495713688396352&message_id=mid.%24cAABa9dYbQHeBCQztPV618d24SO_7

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

Güncelleme Tarihi: 27 Temmuz 2021, 17:46

Haydar Yıldırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER