banner221

Yörükler’de Mahkeme Kararına Rağmen Yıkım

Samsun Büyük Şehir Belediyesi 19 Mayıs ilçesi Yörükler Beldesine bulunan bir evin Bafra İcra Dairesinin ihtiyati tedbir kararına rağmen yıkımını gerçekleştirdi.

Yörükler’de Mahkeme Kararına Rağmen Yıkım

Samsun Büyük Şehir Belediyesi 19 Mayıs ilçesi Yörükler Beldesine bulunan bir evin Bafra İcra Dairesinin ihtiyati tedbir kararına rağmen yıkımını gerçekleştirdi.

Samsun’un 19 Mayıs İlçesi Yörükler Beldesinde bulunan binaların birçoğunun mahkeme aşamasında olmasına rağmen yıkımlarını devam ettiren Samsun Büyük Şehir Belediyesi bu kez Geleviç Mevkii Cumhuriyet Kent Sitesinde bulunan Hatice Semra Sertkaya’ya ait evi mahkeme kararına rağmen yıkımı gerçekleştirdi.

Mahkeme kararına rağmen yıkımın gerçekleştirilmesine tepki gösteren Yörükler Mahallesi sakinlerinden Halim Balıkçı, “Birçok evin mahkeme aşaması devam ederken bazı evlerin yıkımı durdurma kararı olmasın rağmen Büyük Şehir Belediyesi yıkımlarına devam ediyor. Bu insanlar ne mahkeme tanıyor ne kanun tanıyor. Büyük Şehir Belediyesinin avukatları bize whatsapp’tan gelen evrakı getirdiler ıslak imza yok mahkeme kararı yok. Biz bunlarla nasıl başa çıkacağız bu adaletsiz ülkede nasıl adalet arayacağız. Meclise gittik meclisten yıkım kararlarını durdurduk. İki gün sonra iki ev daha yıkıldı. Bu gün yine iki ev daha yıkıldı. Biz sesimizi kime duyuracağız kiminle görüşeceğiz bilmiyoruz. Biz adaleti kimde nerede arayacağız bilen varsa bize söylesinler. Bunlar ne hâkim ne avukat ne de mahkeme kararı tanıyorlar işlerine nasıl gelirse öyle davranıyorlar. Bir telefon ile yarım saat içerisinde alınan bir kararı yok sayabiliyorlar yazılı evrak olmadan. Hâkimlere avukatlara büyük baskı yapıyorlar telefon açıp kararı iptal ettiriyorlar herkes emir kulu olmuş. Burada ki yıkım ve kıyımdan bütün herkesin bilgisi var. Cumhurbaşkanının da var Samsun Milletvekillerinin de var. Bütün Türkiye’nin burada olup bitenden haberi var ama hiç kimsenin bu işle ilgilenmeye Yusuf Ziya Yılmaz’a güçleri yetmiyor” diye konuştu.

Haber : Emre Şahinol / ellibess.com 

Güncelleme Tarihi: 07 Ocak 2017, 12:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER