2018’in Son Valiler Kararnamesi Yayınlandı

Yeni valiler kararnamesiyle, Başta sınıf arkadaşım, Kamuran TAŞBİLEK’in, Gümüşhane Valiliği’ne atanması olmak üzere, fakülte arkadaşlarımdan, Ali YERLİKAYA’nın İstanbul Valiliğine, İzzettin KÜÇÜK’ün, Bursa Valiliğine Mehmet TEKİNARSLAN’ın Kilis Valiliğine, Mehmet CEYLAN’ın,Tekirdağ Valiliğine, Yücel YAVUZ’un Trabzon Valiliğine, Ahmet Çınar’ın Zonguldak Valiliğine, Okay Memiş’in Erzurum Valiliğine, Rahmi DOĞAN’ın Hatay Valiliğine, Ömer SEYMENOĞLU’nun, Ömer SEYMENOĞLU’nun Isparta Valiliğine, Ahmet DENİZ’in Manisa Valiliğine,Aziz YILDIRIM’ın Tekirdağ Valiliğine atanmalarını tebrik ediyorum. Yeni görevlerinde başarılar diliyorum. 

Son çeyrek yüzyıla kadar, bürokrasi üst yönetimindeki Ankara Siyasal ağırlık dengesi, bu gün için tamamıyla sona ermiş ve ağırlık dengesi İstanbul Siyasal’a kaymıştır. Bu denge değişimi, kadim oligarşik bürokratik süzülmede hali hazırdaki iktidarın, tabana daha yakın duran, halkın içinden gelmiş bürokratlara güvenmesi olarak okunabilir.

Öğrencilik dönemlerinden yakinen tanıdığımız bu arkadaşlarımızın vatanını milletini sevme ve halka yakın ve onun içinden gelme özelliklerini biliriz. Ne var ki, bu arkadaşlarımızın çeyrek yüzyıla kadar eleştirdikleri bahsini ettiğim oligarşik yapıyı bizzat kendileri oluşturmamalarıdır. Zira bu sosyolojik iktidarın gücü, gün gelir değişebilir. Dememiz o ki, bulunduğunuz makamların hakkını verin, halka millete hakim olduğunuz gibi, HADİM olun.

Bu bağlamda,  ve özellikle Tunceli Valisi ve Tunceli’nin Kayyum Belediye başkanı kıymetli dostum,Tuncay SONEL gibi, aksiyoner ve halka yakın hizmetlerinizle başarılarınıza başarı katın. Biz de sizin sınıf ve okul arkadaşlarınız olarak gurur duyalım.

Ülkemizin her noktasında, vatana millete ihanet eden her teşebbüse karşı kale gibi durmasını bilin. Memleketin her köşesinde her zaman dahili ve harici bedhahlar bulunmaktadır. Yetişemediğiniz noktada, SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI ile YÖNETİŞİM de bulunun. Yönetişim, acziyet değil tam tersine ERDEMLİ YÖNETİMDİR. İslam dinindeki MEŞVERET in özüdür.

Tekrardan başarılar dilerim.

Saygı ve sevgilerimle.

YORUM EKLE