banner223

30 kat Büyüdü, Amerika’da Ambalaj Fabrikası Kuruyor

Dizayn Pack Ambalaj, 25 ülkeye ihracat yapıyor. Yunanistan’ın yoğurt ambalajlarını üreten şirket, Amerika’da fabrika kurmayı planlıyor.

Dr. Metin Çiftçioğlu’nun kendi çabalarıyla 2001 yılında genç yaşta kurduğu Dizayn Pack, yerli ambalaj üreticisi olarak hem iç pazarda hem de yurtdışında hızlı büyümesini sürdürüyor.

Henüz üniversitede okurken matbaacılıkla sektöre giriş yapan, 2007 yılında ise faaliyet alanlarını tümüyle ambalaja kaydıran Dizayn Pack, 10 yıllık bir süreçte 30 kata varan bir büyüme sergiledi. İç pazarda plastik ambalajda yüzde 30 paya yakalayan şirketin şimdiki hedefinde ise Amerika’da fabrika açmak bulunuyor.

Süt ve meyve suyu fiyatlarını ucuzlatacak

Plastik ambalajın dışında karton, kağıt ambalaj, fleksibıl ve içine likit ürünlerin konulduğu aseptik ambalaj gibi toplam 6 farklı ürün grubunda ambalaj üreticisi olduklarını aktaran Dizayn Pack Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Metin Çiftçioğlu, ticarete küçüklüğünden beri hep ilgi duyduğunu belirterek, “Üniversite birinci sınıfta iken tekstil şirketi kurdum ancak ilk yılımda 1994 krizine yakalandım. Dövizle iş yaptığım için battım. Sonrasında okuldan bir arkadaşımla matbaa işine girdim. Arkadaşım ayrıldı ben devam ettim” diyen Çiftçioğlu, bu süreçte yüzde 3 binlere varan yükseliş yakalayarak, polipropilen ambalajda Türkiye’de pazarın yüzde 30’una hakim olduklarını, 2018’de yüzde 40 oranında büyüdüklerini aktardı. İhracatta ise yüzde 10 oranında gelişme kaydettiklerini belirten Çiftçioğlu, gelecek üç yıl içinde ise yıllık 45 milyon liralık ciro yapan şirket konumuna gelmeyi hedeflediklerini söyledi. Yerli üretim sayesinde Türkiye’de ambalajlı ürünlerin fiyatlarının düşmesine katkı sağladıklarını ifade eden Çiftçioğlu, ayrıca karton ambalaj alanında fiyatları düşürecek yeni bir ürün daha geliştirdiklerini kaydetti. Bu ürünü piyasaya vermeye başladıklarında fiyatların yüzde 15 oranında ucuzlayacağını aktaran Çiftçioğlu, “Çünkü bir kutunun ürünün fiyatına olan etki yüzde 36. İçindeki ürün yüzde 64. Biz bunu yüzde 15 ucuzlatığımızda bu durum tüketiciye yansıyacak” diye konuştu.

Yunanistan’ın yoğurt ambalajlarını üretiyor

İç pazarın dışında 25 ülkeye ihracat yaptıklarını aktaran Metin Çiftçioğlu, en büyük pazarlarının Kuzey Afrika’da Mısır, Cezayir, Fas, Doğu Avrupa’da ise Yunanistan, Sırbistan, Makedonya olduğunu ifade etti. Bu ülkelere Polipropilen, aseptik ve karton ambalaj olmak üzere üç ürün gurubunda satış yaptıklarını anlatan Çiftçioğlu, “Azerbaycan’da fleksibıl ambalajda marka bilinirliğimiz çok yüksek. Yunanistan’da polipropilen ambalajda pazarın yarısına satış yapar hale geldik. Burası için pek çok yoğurt kabının ambalajını üretiyoruz “dedi. Türkiye’deki fabrikalarının dışında yurtdışında bir uydu fabrika açmak istediklerini anlatan Metin Çiftçioğlu, bununla ilgili çalışmalara başladıklarını söyledi. Bunun için Amerika’yı düşündüklerini aktaran Çiftçioğlu, “Büyük bir pazar var orada. Halihazırda fizibilite çalışmaları devam ediyor” dedi.

YORUM EKLE