AGT, Yeni Yatırımla Krizi Fırsata Çevirecek

AGT Ağaç Sanayi, 120 milyon euroluk yeni yatırımıyla üretimini iki katına çıkarmayı hedefliyor. Antalya’daki 400 bin metrekarelik tesislerinde gerçekleştirdiği üretimin yarısını ihraç eden şirket, Türkiye’nin en büyük 170 ihracatçısı arasına girdi.

2018 yılında Antalya’da yaklaşık 120 milyon euro yatırımla ikinci fabrika yatırımı için harekete geçen AGT Ağaç Sanayi, bu yatırımla ikinci MDF hattını kuracak. Tesisin devreye alınmasıyla üretim kapasitesini 2 katına çıkaracak olan firma, ayrıca hayata geçirdiği enerji yatırımıyla yılda 145 bin ton atık biokütlenin yakılacağı 5 MW elektrik üreten enerji santralini de devreye alacak. Böylece AGT üretim prosesinde oluşan atıklar kullanarak elektrik ve ısı enerjisi de üretecek.

2018 itibariyle Türkiye’nin Ağaç Mamulleri ve Orman Ürünleri sektör ihracatının 15 milyar dolara yaklaştığını belirten AGT İcra Kurulu Başkanı Onur Güven, dünyada 139 ihracatçı ülke arasında Türkiye’nin 21’inci sırada yer aldığına dikkat çekti. Türkiye’de son aylarda gerçekleşen cari açıktaki gerileme ve ekim-kasım ayları ihracat rakamlarındaki artışın olumlu olduğunu sözlerine ekleyen Onur Güven, ekonomik büyüme ve kalkınma için yatırım, katma değerli üretim ve ihracatın şart olduğunu vurguladı. Güven AGT’nin faaliyetleri hakkında şu bilgileri paylaştı:

“Ülkemizde üretilen 5 milyon metreküp MDF’nin bugün yüzde 10’unu AGT üretiyor. ContiRoll Generation 8 teknolojisi ile Avrupa’nın en modern ve inovatif üretim tesisi olma iddiasındaki Antalya’daki 400 bin metrekarelik kompleksimiz, yıllık 500 bin metreküp MDF ve 28 milyon metrekare laminat parke üretim kapasitesine sahip. 5 kıtada kaliteye ve estetiğe önem veren milyonlarca insanın yaşam alanına ürün sunuyoruz. Türkiye genelindeki yaygın bayi kanalının yanı sıra, 70’ten fazla ülkeye ihracat gerçekleştiriyoruz. Ciromuzun yüzce 50’sine yakınını ihracattan elde ederek; Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından açıklanan, ilk 1000 ihracatçı listesinde 170’inci sırada yer alıyoruz”

Ağaç bazlı panel sektörünün ilk Ar-Ge merkezi

Üretim tesislerinde 1984 yılından beri MDF, MDF-LAM, panel, profil ve laminat parke üretimi gerçekleştirdiklerini belirten Onur Güven, yenilikçi ve başarılı üretim modelleriyle Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu Listesine 2017 yılında 162’nci sıradan girdiklerini dile getirdi. Ürün gamını geliştirmek için dünya ve pazar trendlerine yoğunlaştıklarını belirten Güven, yeni koleksiyonları oluştururken pazarın beklentilerine uygun, yenilikçi ürünler sunduklarını söyledi. AGT ürünlerinin zengin renk, dekor ve yüzey alternatifleriyle tüm pazara hitap ettiğini vurgulayan Güven sözlerine şöyle devam etti:

“Kurmuş olduğumuz, sektörün ilk Ar-Ge merkeziyle bu alanındaki öncü girişimlerimizi sürdürüyoruz. Alanlarında uzman 21 kişilik ekibimizle geliştirdiğimiz birçok patentimiz mevcut. Yeni Effect ve 12 mm AC5 Eff ect Premium Parke Serilerinin yanı sıra, Türkiye’nin ilk özel tasarım laminat parke serileri AGT Design By Defne Koz Bliss & Spark’ı da sektörün beğenisine sunduk. TÜSİAD Dijital Dönüşüm Hızlandırma Programı’nda yer alan 12 şirketten birisiyiz. TÜSİAD ile beraber bu çalışmayı yürütüyoruz. Kendi bünyemizde endüstri 4.0 alanında ciddi gelişmeler ve ilerlemeler kaydettik. MDF üretim hattımız ve diğer hatlarımızı yapay zeka uygulamaları ile optimize ettik. Bu da maliyet düşüşü ve karlılık sağladı. Türkiye Endüstri 4.0 Platformu’nu partner şirket olarak destekleyerek uzun vadeli yatırım planlarımızı yeni gerçekleşecek sanayi devrimi ekseninde kurguluyoruz”

YORUM EKLE