AL PAPAZI VER PAPAZI DİYE BAŞLAYAN BİR HİKAYE

Günün birinde bir ülkede bir papaz yaşarmış. Bu papaz bulunduğu ülkenin gizli bilgilerini bağlı olduğu ülkeye aktarır bu ülkede bulunan ne kadar terör örgütü var ise onlarda yardım ve yataklık edermiş. Bu papazdan bu ülkenin insanlarının, devlet adamlarının ve istihbaratının hiç haberi olmamış 25 yıl.

Ancak bu bahsettiğim ülkede zamanın birinde bir darbe kalkışması olmuş. Bu kalkışmanın içinde bu papazında olduğu belirlenmiş ve tutuklanmış. Ama bu papazın tutuklanıp 2 yılı geçen bir zaman tutuklu kaldığını kamuoyundan kimsenin haberi olmamış.

Bir gün bu bahsedilen ülkede ekonomik kriz baş göstermiş, döviz durduralamayacak şekilde yükselmeye ve ülke üzerine bu papaz üzerinden ekonomik baskılar yapıldığı devlet ricali tarafından açıklanmaya başlayınca millet de bu papazın varlığından haberdar olmuş. Devlet baskı üzerine bu papazı doktor raporlarına göre ceza evinde kalması sakıncalı olduğundan ev hapsine alınmasına bağımsız mahkemeleri tarafından karar verilip ev hapsine alınmış.

Bu arada bahsedilen ülkenin başkanı açıklama üzerine açıklama yapıp kendisi görevde olduğu sürece bu papazın ceza evinden çıkamayacağına ve ülkesine iade edilmeyeceğini söyler dururmuş. Tabi ki ülkede ekonomik kriz almış başını gidiyor, döviz yükseliyor, faizler yükseliyor, zamlar geliyor, bu ülkenin başkanı da çözümler üretip milletini göreve davet ediyormuş.

Bu başkan çözüm için cebinde 3-5 doları dövizi olanı, altını olanları bunları bozdurup ekonomiye döndürmeye çalışırken, kendileri hiçbir şey yapmaz, ancak savunganlığa devam edermiş.  Bu arada bir ülkenin kralı da tam bu ara uçağını 500 milyon dolara satışa çıkarmış. Sözünü ettiğimiz başkanda bunu duyar duymaz uçakla ilgilendiğini ve satın alabileceği konuşulurken, uçağın sahibi kral uçağı başkana hediye edivermesin mi ?

Milletine kriz var Altın ve dövizlerinizi bozdurun derken etrafında bulunanların hiç biri bu başkanı takmamış. Başkan bakmış bu iş olacak gibi değil kriz miriz yok bunlar spekilasyon dememiş mi?

Bu arada da papazın ülkesinden yeni sesler yükseliyor,  bizim papazı şu tarih şu saate kader serbest bırakmazsanız şöyle ederiz böyle ederiz demeye. Tabi bizim bahsettiğimiz bu ülkenin başkanı eğilir mi bu baskı karşısında asla….. Hemen patlatmış cevabı bu can bu fakirde olduğu müddetçe siz zor alırsınız papazınızı diyerek efenlenmiş ki ne efelenme, karşıdakilerin de dudaklarını uçuklatmış bu çıkışı  başkanın.

Neyse fazla uzatmayalım bu ülkenin adaleti o kadar şeffaf ve bağımsızmış ki! Kimse yargı sistemine söz geçiremiyor, müdahale de bulunmuyor   saat gibi çalışan bir sistemmiş. Bu arada mahkemeye çıkacak papazın hakimleri savcıları değiştirilmiş, gizli tanıkları varmış onlarda mahkemede ifadelerini değiştirmemiş mi?

İfadeler, hakim ve savcılar da değişince papazın önünde tahliye olması için önünde hiçbir engel kalmamış. Nihayette öyle oldu ve papaz mahkemeye çıkmış, ceza almış, ancak yattığı sürede bu cezaya denk geldiği için papazı salmışlar. Bu arada mahkeme olacağı günden bir önce papazın ülkesi papaza özel bir uçak ayarlamış ve başkanın ülkesine göndermiş. Ve sonuç mahkeme bağımsız bir şekilde karar verdiği için papaz da hemen ülkesine yola çıkmış.

Papaz ülkesine gidince o ülkenin başkanı papazı tutuklayıp yargılayan ülkenin başkanına teşekkür üstüne teşekkür etmiş. Yine o papazın ailesi de başkana dualar etmişler. Nedense kimse ülkenin bağımsız yargısına teşekkür etmeyip başkana teşekkür ve dualar edilir olmuş.

Şimdi soruyorum sizlere böyle bir ülkeyi kim kıskanır ve kimler gaale alınır mı?

Bu ülkenin adalet sistemi gerçekten bağımsız ve hür olarak karar verecek bir yapıdamıdır?

YORUM EKLE
YORUMLAR
Bilal
Bilal - 6 yıl Önce

Ah ah...
Bu ülkenin vatandaşı olmak lazım hak ettiğin cezayı çekmek için!

Hıdır Turan
Hıdır Turan - 6 yıl Önce

Böyle bir ülke zaten masalarda olur çok güzel iyiki biz bu ülkede yaşamıyor uz.