Alaçam’da Engellilere Yönelik “Satın Alma Görevlisi” Kursu

Samsun’un Alaçam ilçesinde engellilere yönelik olarak programlanan “Satın Alma Görevlisi” Kursu projesi başladı.

Alaçam’da Engellilere Yönelik “Satın Alma Görevlisi” Kursu


Samsun’un Alaçam ilçesinde engellilere yönelik olarak programlanan “Satın Alma GörevlisiKursu projesi başladı. Alaçam Engelliler Derneği’nde düzenlenen Projenin açılış törenine; Alaçam İlçe Milli Eğitim Müdürü Sezai Tural, Alaçam İlçe Müftüsü Orhan Bal, Alaçam Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ersin İleri, CHP Alaçam İlçe Başkanı Fuat Canbaz, Kurs Eğitmeni Adnan Hazır, Dernek üyeleri ve kursiyerler katıldı. Alaçam Engelliler Derneği Başkanı Vahide Topal açılışta yaptığı konuşmada; “Dernek olarak engellilere yönelik olarak hazırlanan programlanan “Satın Alma Görevlisi” Kursu projesi, Engelli ve eski hükümlü çalıştırmayan işverenlerden veya işveren vekillerinden İş Kanunu’nun 101. maddesi uyarınca tahsil edilen idari para cezalarının kullanımı hakkında karar vermeye yetkili Komisyonca onaylanmıştı. Bugün de burada projemizin açılışını gerçekleştiriyoruz. Davetimize katılıp bizleri onurlandırdığınız için hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

Dernek Başkanı Vahide Topal yaptığı konuşmada; “Çalışma ve İş Kurumu Samsun İl Müdürlüğü’ne bağlı Bafra Hizmet Merkezi Müdürlüğü ile Alaçam Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı Alaçam Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenecek olan “Satın Alma Görevlisi” Kursu 115 gün sürecek. Hafta içi hergün uygulanacak olan projeye katılan engelli kursiyerler günlük 40TL harçlık alacak. Kurs sonunda düzenlenecek olan sınavda başarılı olan katılımcılar Milli Eğitim Bakanlığı onaylı Sertifika almaya hak kazanacak” ifadelerini kullandı.


Alaçam Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ersin İleri de yaptığı konuşmada; “Alaçam Engelliler Derneği’nin hazırlamış olduğu “Satın Alma Görevlisi” Kursu projesi, İŞKUR tarafından finansal destek sağlanarak onaylanmıştır. Alaçam Halk Eğitim Merkezi olarak projede işbirliği yapılan kurum olarak görev almaktayız. Kurs projesine seçilen arkadaşları tebrik ediyor, başarılar diliyorum” diye konuştu.

Alaçam İlçe Milli Eğitim Müdürü Sezai Tural da yaptığı konuşmada; “Alaçam Engelliler Derneğimizin hazırladığı ve İŞKUR tarafından onaylanan bu proje örnek bir çalışmadır. Ben bu projenin hazırlanmasında emeği geçen herkesi tebrik etmek istiyorum. Alaçam ilçemize hayırlı olsun, kursa katılan kardeşlerimize de başarılar diliyorum” şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından “Satın Alma Görevlisi” Kursu projesinin açılış kurdelesi kesildi ve ders başı yapıldı.


 

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER