banner223

Kaymakam Fikret Zaman’dan Alaçam Engelliler Derneği’ne Ziyaret

 Alaçam Kaymakamı Fikret Zaman, Alaçam Engelliler Derneği tarafından uygulanmakta olan “Satın Alma Görevlisi” Kursu’nu ziyaret etti.

Kaymakam Fikret Zaman’dan Alaçam Engelliler Derneği’ne Ziyaret


Alaçam Kaymakamı Fikret Zaman, Alaçam Engelliler Derneği tarafından uygulanmakta olan “Satın Alma Görevlisi” Kursu’nu ziyaret etti. Alaçam Engelliler Derneği tarafından engelli bireylere yönelik olarak hazırlanan ve İŞKUR tarafından finanse edilen “Satın Alma Görevlisi” Kursunu ziyaret eden Kaymakam Fikret Zaman; Kurs Eğitmeni Adnan Hazır’dan bilgi aldı. Pandemi dolayısıyla Maske, Sosyal Mesafe ve Hijyen kurallarına azami ölçüde dikkat ettiklerini belirten Kursu Eğitmeni Adnan Hazır yaptığı açıklamada; “Çalışma ve İş Kurumu Samsun İl Müdürlüğü’ne bağlı Bafra Hizmet Merkezi Müdürlüğü ile Alaçam Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı Alaçam Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenmekte olan “Satın Alma Görevlisi” Kursu 115 gün sürecek. Hafta içi hergün uygulanmakta olan projeye katılan engelli kursiyerler günlük 40TL harçlık almaktadır. Kurs sonunda düzenlenecek olan sınavda başarılı olan katılımcılar Milli Eğitim Bakanlığı onaylı Sertifika almaya hak kazanacak. Mesleğin gerektirdiği yeterlikleri kazanan engelli bireyler pazarlama ve perakendecilik sektöründe ve her alanda çalışabilirler” ifadelerini kullandı.

Alaçam Engelliler Dernek Başkan Yardımcısı Cevdet Topal’ın da hazır bulunduğu ziyarette konuşan Kaymakam Fikret Zaman; Kursiyerlerden ders ortamında olduğu gibi ders dışında da Maske, Sosyal Mesafe ve Hijyen kurallarına dikkat etmelerini istedi. Kaymakam Zaman; Alaçam ilçesinde uygulanmakta olan “Satın Alma Görevlisi” Kursu’nun engelli bireylerin istihdamına katkı sağlayacağını belirtti. Alaçam Kaymakamı Fikret Zaman’ın Alaçam Engelliler Derneği ziyaretine Alaçam İlçe Emniyet Müdür Vekili Erol Can Keskin eşlik etti.


 

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER