Alaçamlılar Derneğinden Keşkek ve Yağlı Pehlivan Güreş Şöleni

Kapaklı Alaçamlılar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından Kazak Gölü Mesire Alanı’nda 1.Yağlı Pehlivan Güreşleri ve Keşkek Şöleni düzenlendi.

Alaçamlılar Derneğinden Keşkek ve Yağlı Pehlivan Güreş Şöleni

       Kapaklı Alaçamlılar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından Kazak Gölü Mesire Alanı’nda 1.Yağlı Pehlivan Güreşleri ve Keşkek Şöleni düzenlendi.
Kazak gölünde düzenlenen şölene, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Alaçam Belediye Başkanı Hadi Uyar, Kapaklı Alaçamlılar Dernek Başkanı Muhterem Büyükkeskin, AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Salih Bezgin, CHP Kapaklı İlçe Başkanı Kenan Seçkin, Belediye Meclis Üyeleri, STK Temsilcileri çok sayıda vatandaş katıldı. 


BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZİ PERÇİNLEMEK İÇİN ETKİNLİĞİMİZİ DÜZENLEDİK”


Alaçamlılar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Muhterem Büyükkeskin şölenin açılışında kısa bir konuşma gerçekleştirdi. Büyükkeskin, “Hemşehrilerim amacımız doğduğumuz topraklarda yaşadığımız örf ve adetlerimizi korumak ve birlik beraberliğimizi perçinlemek için, bu tür etkinlikleri düzenliyoruz. Yaşadığımız Kapaklı ilçemize katkı sağlamak farklı kültürlerin bir arada yaşanabilir kılmak için mücadele ediyoruz. Küçücük bir Türkiye olan Kapaklımızda farkındalığımızı hissettirmek için çalışıyoruz.


Samsun Alaçamlılar Derneği olarak Ramazan ayında ihtiyaç sahiplerine erzak yardımları, iftar programları, kahvaltı programları, sağlıkla ilgili yardımlar, tüm şehitlerimiz için düzenlemiş olduğumuz mevlit programları, uyuşturucu ve islami konferanslar, ayrıca bizim kültürümüzün vazgeçilmezi olan keşkek şölenini gerçekleştiriyoruz. Bu organizasyonun Samsun Alaçamlılar’a yakışır bir şekilde yapabilmemiz için işinden gücünden fedakârlık yaparak elini taşın altına koyan çok kıymetli yönetim kurulu arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Ayrıca bu organizasyonu yapmamızda maddi manevi desteklerini esirgemeyen çok kıymetli iş adamlarımıza saygılarımı sunuyorum.” dedi.


Alaçam Belediye Başkanı Hadi Uyar “ Bu yıl 1.cisi düzenlenen ,Yağlı Pehlivan Güreşleri ve Keşkek Şöleninde emeği geçen bizlerin Tekirdağ Kapaklıdaki hemşehirilerimizle kaynaşmasına ve buluşmasına vesile olan organizasyonunda büyük emeği olan Dernek Başkanımız Sayın Muhterem Büyükkeskin’e, yönetim kurulu üyelerine ve hemşehrilerimize teşekkürlerimi sunuyorum''.dedi 
Kazak gölü mesire alanında düzenlenen yağlı güreşler ve keşkek festivalinde Alaçamlılar Derneği tarafından hazırlanan 5 kişilik keşkek tüm katılımcılara dağıtıldı.


Düzenlenen güreşlerde 10 bin TL bağış yaparak Gültekin Demir doğrama işletmesinin sahibi Sedat Gültekin güreş ağalığını kazandı. Ayrıca yapılan güreşlerin sonunda Onur Şenel’i mağlup eden Ertuğrul Dağdelen başpehlivan oldu.

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER