Allah Korudu Büyük Bir Felaket Yaşanabilirdi ?

Doğalgaz: yer kabuğunun içindeki fosil kaynaklı bir çeşit yanıcı gaz karışımıdır. Bir petrol türevidir. Yakıt olarak önem sıralamasında ham petrolden sonra ikinci sırayı alır. Doğalgazın büyük bölümü, Metan gazı adı verilen hidrokarbon bileşiğinden oluşur. Diğer bileşenleri; etan, propan, bütan gazlarıdır. Yanıcı ve patlayıcı bir gazdır.

Malumunuz Yozgat’ta belediye tarafından başlatılan bir çalışma var: Alt yapı yenileme ve paslanmış, sağlığa zararlı olan su borularının yenilenmesi ve değişimi çalışması. Sağlığımız için gerekli mi elbette gereklidir ki; böyle bir çalışmaya ihtiyaç duyulmuştur. Bu konunun: Tartışmasını ve siyasi boyutunu ilgili arkadaşlara bırakıyoruz. Biz hizmetten ve sağlığımızdan yanayız. İçinde iyi niyet, dürüstlük ve halka hizmet varsa takdir ederiz.

Bu çalışmaların çok zor olduğunu, büyük bir fedakarlık gerektiğini de tahmin edebiliyoruz. Sıkıntılı bir süreç; binalar, apartmanlar, tesisler ve alt yapı sıkıntıları var…. Ancak hatırladığım kadarı ile bir kaç dönem belediye başkanlarımız da bu çalışmaları yaptıklarını ( ya da başlattıklarını) ifade ederek Yozgat halkından özür dilemiş bazı çalışmalar da bulunmuşlardı. Bu bizim bilgimiz dışında işin uzmanların yorumudur.

Sonbahar- kış döneminde başlatılmış olması işin gerekli ve elzem olduğunu gösterebilir. Yine konunun en iyisini uzman arkadaşlarımız bilir diyoruz. Tamamlanmasının uzun bir sürece bağlı olması, zahmetli işin yıllara taşınacağı anlamına gelir. Bunun hesabı da yapılmış olmalıdır inşallah?

O zaman birincisi uzman ve yetişmiş bir ekiple ikincisi, şehrin planını iyi bilen ve takip eden bir ekiple, üçüncüsü de Sürmeli Gazın yetkilileri ile bu çalışmanın birlikte devam ettirilmesi isabetli olacaktır. Aksi takdirde bu tür istenmeyen kazalar yaşanabilir, Allah beterinden korusun deriz!..

Kaza alacağımız tedbirle en az zayiatla atlatılabilecek bir hadisedir. Bu da alacağınız tedbire bağlıdır. İşin uzmanları ile yürümek, işi bilenlerle hareket etmek ve şehrin alt yapısının ciddi şekilde grafiğini çıkarabilmekle… Belediyemizde bu konuda emektar uzmanların var olduğu kanaatindeyim …

Hafta sonu yaşanan kazaya gelince gerçekten de büyük ve tehlikeli bir kaza atlatılmıştır. Faciadan dönüldü denirse abartılmış olmaz. Büyük bir faciadan dönülmüştür; İnsanımızı, çalışanları Allah esirgedi! Rabbim büyük felaketlerinden insanımızı korusun ve esirgesin! Bu dileklerin gerisinde kalan tartışmaları da işin uzmanlarına ve siyasetçilere bırakıyoruz?….

Konunun özeti şu: Uzman ve işi bilen ekip sürekli bu işin başında bulunmalı ve işçilere onlar yol göstermeli. Şehrin alt yapısının planı sürekli yanlarına olmalı. Kazalara karşı önlem ve tedbirler alınmalı. Şehrimizde bir de doğal gaz hattı olduğu için bu hatları iyi bilen bir ekinin kontrolünde yapılırsa bu kazalara meydan vermeyiz inşallah!
Bunlar birilerini suçlama amaçlı değil insanımızı ve çalışanlarımızı korumak amaçlı ifade edilen düşüncelerdir. İşin garibi soğuk bir kış günü hadise yaşanmış insanlarımız bir iki günlükte olsa sıkıntıya girmişlerdir. Buna karşı da alınabilecek önlemler düşünülmelidir. Yozgatımız adına çok geçmiş olsun diyor çalışan ve hizmet eden arkadaşlarımıza başarılar diliyoruz, emekleri zayi olmasın; onları da Allah esirgesin!…

YORUM EKLE