Amerikan Seçimlerini Kesinlikle %1 Kazanır

Amerika’da bugün seçimler var. Seçim kampanyalarında sadece iki liderin birbirine karşı sataşmaları ve polemikleri vardı. Biden Trump’a sen Rusçusun dedi. Trump, Biden’e sen Çincisin dedi.

Kampanyalar için özet anlatı budur.

Gerçeklerden ve ilkelerden ziyade taktiklerin öncelik taşıdığı seçim kampanyaları oldu. Zaten Amerika’da başka türlüsü düşünülemezdi.

Süper servet sınıfının yönettiği Amerikan devletini, bir başkasının veya bir başka sınıfın yönetmesi mümkün değildir.

Esas itibariyle ABD devleti dendiğinde, ilk akla gelen Amerikan süper servet sahipleridir. Kapitalizm hâkim olduğu ve servet sahiplerinin egemenliği dışında zaten bir başka düzen olamaz.

Büyük servet sınıfının Amerikan halkının önüne, seçilsinler diye koyduğu iki aday da servet sınıfının adayıdır.

Kim kaybederse kaybetsin, kazanan servet sınıfı olacaktır.

Biliyorum çalışanlar için Amerika’da yaşamak oldukça zor. Bu zorluk CVD19 ile birlikte daha da zorlaştı. İşsizlik, güvencesizlik, evsizlik, sağlık sorunları ve borç sorunları var. Hem süper devlet hem açlık yan yana yaşayan bir düzen.

Zaten çalışan ve üreten sınıfın seçimlerden bir beklentisi olduğunu sanmıyorum.

Umutsuzluk ve kaosun temel nedeni de çalışanların temsil edilmediği, sadece servet sınıfının temsil edildiği, adına da demokrasi denildiği bu düzenin, çalışanlara fazla bir faydası yok ki, herkes silahlanmış vaziyette.

Seçimlerde güvenlik tedbirlerinin, sanki seçime değil de savaşa hazırlanılıyormuş gibi bir hali var. Servet sınıfının çalışan sınıftan korkusu desek, daha iyi olur.

Finans kapitalin gidecek yolunun kalmadığı da ayrı bir gerçek olarak karşımızda duruyor. Servet sınıfının CVD19 hastalık süresince verdiği sınav, gösterdi ki servet sınıfının halkın sağlığı ile ilgisi yok. Müşteri (hasta) ile ilgisi var.

Amerikan servet sınıfını zorlayan sadece kendi iç dünyası değil, Amerikan hegemonyasının dünyada yarattığı muhalefet, bence iç muhalefetten daha önemlidir.

Sömürünün ve katliamların biriktirdiği kin, Amerikan devletini eninde sonunda yıkacaktır.

Amerikan seçimleri şimdilik servet sınıfının asıl oyuncağı olmaya devam etmektedir.

[email protected]

YORUM EKLE