Arkeoloji Müzemizin Yapımı Neden Geciktiriliyor ?

Yozgat Anadolu’nun ve tarihi turistik bölgenin tam orta noktasında; Anadolu’nun merkezi konumunda. Medeniyetlerin de başkenti denilebilecek bir merkezde. Bu nedenle tarihi kazılarda oldukça fazla materyal çıkıyor ve tarihe tanıklık eden yerleşim alanları bulunuyor.

Kazıları devam eden tarihi Ören’lerin yanı sıra kazı çalışmalarını bekleyen mekanlarda var. Siz bu mekanları değerlendirmiyorsunuz sonra çıkıp bu şehre turist neden gelmiyor diyorsunuz?

Kaplıca turizmi için en uygun olan illerden biri olan Yozgat’a ciddi modern tesisler yaptınız da turist mi gelmedi Allah aşkına?.. Tarımınızı hayvancılığınızı öldürüyorsunuz sonra da Yozgat fakir herkes bu ilden göçüyor diyorsunuz memleketinin suçu ne siz çalışmıyorsanız?…

Sonra şu Arkeoloji Müzemiz neden savsaklanıp duruyor da bir türlü yapımına başlanmıyor. Yozgat bölgesinden çıkan tarihi eserler ya diğer illere yollanıyor ya da yerinde kalıyor dokunamıyoruz bile çünkü sergileyeceğimiz Arkeoloji müzemiz yok. Turistler niye gelsin bu şehre?..

Yeri tahsis edildi denildi (Yeni Askerlik Binasının üzeri deniliyor) İhalesi yapılacak yapımı başlanacak diye bekliyoruz inşaattan eser yok. Ha bire konut yapıyoruz şehri beton armalarla sıkıcı hale getirdik bunalıyoruz? Çok şükür bir de inşaat malzemesi pahalandı şimdi vatandaş eski evini verdiğine bin pişman; derdini dinleyip mütahitin elinden kurtaran yetkili bile yok! Seyreyleyin şimdi gümbürtülüyü ?…

Neyse konumuz Arkeoloji Müzesi ona dönelim biz. Yozgat’ın en ciddi eksiklerinden birisi bu: 1- Şehir İçin Bir Kent Müzesi, 2- Şehitler Müzesi ve 3- Yozgat Arkeoloji Müzesi bu şehir için şart ve elzem müzelerdir; savsaklanamaz, ertelenemez ve ötelenemez yapılar bunlar; bunlar olmadan bu şehre turist gelmez; şehrin adı da duyulmaz. Şehrinizi seviyorsanız bu yapıları bir an önce tamamlayıp kullanıma açmak zorundasınız. Eğer siz de gerçekten bu şehri seviyorsanız: Bu sesimizi bu feryadımızı duyun artık!..

Arkeoloji müzesini doldurmak İçin Büyük Nefes ve Sorgun Kerkenez Dağından çıkan materyaller yeter size; sonra da bekliyoruz, Mercimek Tepede de kazı çalışması başlatmak İçin müracaat edin! (Ha işte şimdi diyeceksiniz ki burdan çıkacak tarihi eser kalıntılarını nereye koyacağız?)

Böyle bir hesabımız var; tarihi eserlerimizi sergileyecek müzemiz yok, henüz yapılamadı diye avunup duruyoruz. Sayın valime ve Belediye Başkanı Celal Kardeşime buradan sesleniyorum: Bunları bizim siyasetçi dostlarımızın bürokratlarımızın kafasına iyice yazın ve takipçisi olun ki şehrinizde hareketlilik canlılık başlasın !

Unutmayın bunun adı vatanseverlik bunun adı halka hizmettir. Tabii Gök Kubbede Hoş Bir Seda Bırakmak İsterseniz; halka ve Hakka hizmette yarışmak zorundasınız….Halka ve Hakka hizmetin önemini bilerek Hakk ve halk İçin çalışanlara selam olsun!.. Her zaman ifade ettiğimiz bir konu var: “Bizim amacımız bağcıyı dövmek değil üzüm yemektir”. Saygılarımızla …

YORUM EKLE