Samsun'da Kadına Şiddet

Samsun'da eski eşinin darbettiği kadının tedavisi sürüyor

Samsun'da Kadına Şiddet

Samsun'da eski eşinin darbettiği kadının tedavisi sürüyor


- Hastanede E.M'yi ziyaret eden Vali Zülkif Dağlı:
- "Kendisinin sağlık durumu gayet iyi, birkaç gün daha müşahede amaçlı burada kalacak"
- "Psikolojik destek ekiplerimiz çocuğumuzun yanındalar. Bu tramvayı en kısa sürede atlatacağına inanıyoruz"


SAMSUN (AA) - Samsun'un Canik ilçesinde eski eşinin 5 yaşındaki çocuğunun önünde darbettiği kadının tedavisi sürüyor.
Vali Zülkif Dağlı, eski eşi İbrahim Zarap tarafından darbedilen E.M'yi, Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesinde ziyaretinin ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu.
Samsun olarak dün akşam çok acı bir olay yaşadıklarını ve tüm Türkiye'nin ayakta olduğunu ifade eden Vali Dağlı, ilk andan itibaren sağlık ve polis ekiplerinin olay yerinde olduğuna işaret etti.
Darbedilen E.M'nin önce özel bir hastaneye ardından Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldığını belirten Dağlı, kendisinin de saat üç buçuğa kadar hastanede olduğunu söyledi.
E.M'nin sağlık durumunun iyi olduğunu aktaran Vali Dağlı, "Kendisinin sağlık durumu gayet iyi, birkaç gün daha müşahede amaçlı burada kalacak." dedi.


- "Çocuğumuzun artık bundan sonra yanındayız"
  Olayda 5 yaşında çocuğun bir travmaya maruz kaldığına dikkati çeken Vali Dağlı, "Çocuğumuz da akşam bizim yanımızdaydı. Zaman zaman uyudu. Birazdan Aile Müdürlüğümüzün personeli, psikolojik destek ekiplerimizle birlikte çocuğumuzu evinde ziyaret edeceğiz. Anneannesi, dedesi ile birlikte kalıyor. Çocuğumuzun artık bundan sonra yanındayız. İnşallah annesi de birkaç güne kalmaz iyileşir, onu da evine yerleştirmiş oluruz. Psikolojik destek ekiplerimiz çocuğumuzun yanındalar. Bu tramvayı en kısa sürede atlatacağına inanıyoruz." diye konuştu.
 Vali Dağlı, "cani" olarak nitelendirdiği zanlının tutuklandığını hatırlatarak şunları kaydetti:


"Devletimiz konunun arkasında. Tüm bakanlarımız konuya anında müdahale etmek suretiyle hem bilgilendiler hem açıklamalarını yaptılar. Adalet Bakanlığımız, Sağlık Bakanlığımız, Cumhurbaşkanlığımız. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, İletişim Başkanımız Fahrettin Bey, Aile Bakanımız açıklama yaptılar. Aile Bakanlığımız davanın takipçisi olacaklarını ifade ettiler. Tabii burada Emniyet, Sağlık Müdürlüğü, Aile Müdürlüğü olmak üzere biz de tüm ekibimizle hem çocuğumuzun bir an önce travmadan kurtulması hem mağdurenin bir an önce iyileşmesi hem de faile en ağır cezanın verilmesi için koordineli bir şekilde çalışıyoruz. Dün akşam olay anından itibaren konunun üzerindeyiz. Allah böyle bir sıkıntıyı, böyle bir acıyı tekrar yaşatmasın. Maalesef bunlar çok acı olaylar. Bir de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nün öncesinde bildiğiniz gibi ama bunların olmaması için de hep birlikte uğraşacağız. İçişleri Bakanlığımızın KADES uygulaması var bildiğiniz gibi. İçişleri Bakanlığımız da dün akşamdan beri konuya müdahil. Uygulamanın yaygınlaştırılma için uğraşıyoruz. İnşallah bu tür elim olayları bir daha yaşamayız."


Karşıyaka Mahallesi'nde dün gece yaşanan olayda, İbrahim Zarap, 5 yaşındaki kızını annesine götürmek için eski eşi E.M. ile buluşmuştu. Bu sırada Zarap ve E.M. arasında tartışma çıkmıştı. Tartışmanın büyümesi üzerine Zarap eski eşini darbetmişti.
Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine, kafasında ve yüzünde ezikler oluşan E.M. olay yerine gelen sağlık ekiplerince hastaneye kaldırılmış, gözaltına alınan şüpheli Zarap sevk edildiği adliyede, "kasten adam öldürmeye teşebbüs" suçundan sevk edildiği nöbetçi hakimlikçe tutuklanmıştı.

Samsun'da eski eşinin darbettiği kadının kız kardeşi yaşananları AA muhabirine anlattı

- Rümeysa M:
- "Bu olay 3 kez daha başımıza geldi. Darp raporu ve uzaklaştırma alarak tekrar tekrar yaşadık bunu. Ben ablama dedim, bunu sosyal medyaya taşıyalım çünkü artık bu zamanda sosyal medya olmadan bazı şeyler yoluna girmiyor"

SAMSUN (AA) - Samsun'un Canik ilçesinde eski eşi tarafından darbedilen kadının kız kardeşi Rümeysa M, "Bu olay 3 kez daha başımıza geldi. Darp raporu ve uzaklaştırma alarak tekrar tekrar yaşadık bunu. Ben ablama dedim, bunu sosyal medyaya taşıyalım çünkü artık bu zamanda sosyal medya olmadan bazı şeyler yoluna girmiyor." dedi.

Karşıyaka Mahallesi'nde yaklaşık 3 yıl önce boşandığı eşi tarafından dün gece 5 yaşındaki kızının önünde darp edilen E.M'nin kız kardeşi Rümeysa M. (18), AA muhabirine yaşananları anlattı.

Ablasının şiddetli geçimsizlikten dolayı boşandığını, eski eniştesinin işsiz olduğunu söyleyen Rümeysa M, yeğeninin babasına çok düşkün bir çocuk olduğunu dile getirdi.

Yeğeninin her çocuk gibi anne ve babasının yanında olmak isteğini ifade eden Rümeysa M, olay günü de babasıyla birlikte olduğunu belirtti.

Ablasının kızı için sürekli eski eşiyle iletişimde kalmak zorunda olduğunu vurgulayan Rümeysa M, "Bu olay 3 kez daha başımıza geldi. Darp raporu ve uzaklaştırma alarak tekrar tekrar yaşadık bunu. Ben ablama dedim, bunu sosyal medyaya taşıyalım çünkü artık bu zamanda sosyal medya olmadan bazı şeyler yoluna girmiyor. Daha fazlasına cesaret bulabiliyorlar. Sadece uzaklaştırma alıyorlar. Ablam çekindi 'ben istemiyorum' dedi. Daha büyüğü gelmesin derken başımıza bu olay geldi." diye konuştu.

- "Ben de olayı videodan öğrendim"

Dün gece eski eşiyle buluşmaya giden ablasından haber alamadıklarını ifade eden Rümeysa M, şöyle devam etti:

"Dün babasındaydı yeğenim. Ablam alacaktı sonra anneanneme geçeceklerdi. Biz ablama ulaşamadık. Ben ablamın eski eşinin annesinin evine gittim. Onun da haberinin olmadığını öğrendim. Ben dönerken arkadaşlarım beni aramaya başladı. 'Bu videoki ablan olabilir mi?' diye. Ben de olayı videodan öğrendim. Yaşadığım travmayı düşünelim. Benim yaşadığım travma bu iken yeğenimin olayı onların yanındayken yaşadığını düşünelim. Beş yaşında orada 'anne' diye bağırıyor ve babası hiçbir şekilde dönüp de bakmıyor. İnsani duyguları olan biri bu şekilde hareket edemez. Acımadan devam ediyor yapacağı işe, canice. Ve çok açık bir şekilde videoda görüldüğü gibi öldürmeye çalışıyor. Şans eseri kurtuldu ablam. Ablam hastanede şu anda. Hayati tehlikesi yok çok şükür. Ama bir süre gözetim altında kalacak."

Küçük kızın velayetinin annesinde olduğunu ancak babasıyla da görüştüğünü vurgulayan Rümeysa M, "Yeğenim babasını özlüyordu, ablam arayıp 'Seni özledi görüşün artık' diyordu. Mesela daha önceki darp olayında yeğenimi babasına ben ya da babam götürüyorduk ablamla yüz yüze gelip tekrar bir şey alevlenmesin diye. Bu adam çok dengesiz biri. Bir anda hiçbir şey yokken kavga edebiliyordu. Bu kavgaların olmasının hiçbir zaman sebebi olmadı. Ben ablam haksızdır demedim hiçbir zaman. Vurmanın zaten hiçbir zaman haklı bir tarafı olamaz. Anlaşamazsın görüşmezsin. Çocuğun için görüşürsün. Çok yanlış yani kaldıramıyorum bu olayı." ifadelerini kullandı.

- Emsal olmalı

Sosyal medyada olayla ilgili destekte bulunanlara minnettar olduğunu bildiren Rümeysa M, şunları kaydetti:

"Şuna eminim, sosyal medyada bu kadar sesimizi duyurmaya çalışmasaydık bu adam bu kadar ağır bir şeyle suçlanmayacaktı. Hatta denetim alıp elini kolunu sallaya sallaya çıkacaktı. Tek istediğim bu artık rol model olsun. 'Ben ne yapıyorum? Bunu yapmaya hakkım yok' desinler. Öyle bir ceza alsın ki buna cesareti olmasın insanların. Gerçekten bitsin artık bu olaylar. Yarın ben, bir başkası için hashtag açmak istemiyorum. Sosyal medyadan gerçekten binlerce mesaj geldi. Hepsi o kadar iyiydi ki hepsi ailemmiş gibi davrandı. Kendi ablaları, ben kendi kardeşleriymişim, yeğenim çocuklarıymış gibi davrandılar. Hepsi çok destek oldu. Hepsine çok teşekkür ediyorum onlar olmasa bu kadarını başaramazdık."

Karşıyaka Mahallesi'nde yaşanan olayda, İbrahim Zarap, bir araya geldiği 5 yaşındaki kızını teslim etmek için eski eşi E.M. ile buluşmuştu. Bu sırada Zarap ve E.M. arasında tartışma çıkmıştı. Tartışmanın büyümesi üzerine Zarap eski eşini darbetmişti.

Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine, kafasında ve yüzünde ezikler oluşan E.M, olay yerine gelen sağlık ekiplerince hastaneye kaldırılmış, gözaltına alınan şüpheli Zarap sevk edildiği adliyede, "kasten adam öldürmeye teşebbüs" suçundan sevk edildiği nöbetçi hakimlikçe tutuklanmıştı.

Samsun'da şiddet mağduru kadın ile 5 yaşındaki çocuğu koruma altına alındı

SAMSUN (AA) - Samsun'un Canik ilçesinde eski eşi tarafından darbedilen kadın ile şiddete tanık olan 5 yaşındaki çocuğu koruma altına alındı.
Samsun Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan yazılı açıklamada, zanlının "kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan sulh ceza hakimliğince tutuklandığı hatırlatıldı.
Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:


"Bunun yanında şiddete tanık çocuk için derhal Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri Müdürlüğümüz üzerinden psiko-sosyal destek üniteleri harekete geçirilmiştir. Şiddet mağduru kadın tedavi altına alınmış olup hayati tehlikesi bulunmamaktadır. Vakanın risk durumu gözetilerek derhal uygun koruyucu ve önleyici tedbirler belirlenmiş, şiddet mağduru kadın ve çocuk koruma altına alınmıştır. 


Soruşturma titizlikle yürütülmektedir."


Karşıyaka Mahallesi'nde dün gece İbrahim Zarap, 5 yaşındaki kızını annesine götürmek için buluştuğu eski eşi E.M'yi darbetmişti. Başında ve yüzünde ezikler oluşan E.M. hastaneye kaldırılmış, gözaltına alınan Zarap "kasten öldürmeye teşebbüs"ten tutuklanmıştı.
Eşinden yaklaşık 3 yıl önce boşandığı öğrenilen kadının cep telefonuyla kaydedilen görüntülerde çocuğunun gözü önünde darbedilmesi sosyal medyada tepki çekmişti.


 

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

Haydar Yıldırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER