banner223

65 ve üstü yaşlılarımıza yapılan zulüme artık bir son verilmeli

Millet Partisi Atakum İlçe Başkanı Atanur Çelik “Yaklaşık bir yıldan bunu yana devam eden salgının en mağdur olanları 65 yaş üstü olan yaşlı insanlarımızdır”.

65 ve üstü yaşlılarımıza yapılan zulüme artık bir son verilmeli

Millet Partisi Atakum İlçe Başkanı Atanur Çelik  yaptığı açıklamada “Onları evlerine hapsetmek, sağlıklı olanlarının da sağlıklarını bozmaktan öte bir şey değil. Yaşlılarımızın çalışan çocukları, torunları dışarıdan eve geldiklerinde salgını eve getirip bulaştırma riski yokmuş gibi davranmak yaşlılarımızın yaşam hakkını gasp etmekten öte bir şey değildir.

Yalnız yaşayan 65 yaş üstü insanlarımız kendi işlerini yapmak için dışarı çıkmak durumundalar. Biraz önce bir haberde okudum 65 yaş üstü bir profesörümüz hastaneye gitmek için kullanmak istediği toplu taşıta alınmamıştır.

Bu davranış anayasanın hak ve özgürlükler maddesine aykırıdır. Saat 10-13 arası dışarı çıkmasına izin verilen yaşlılarımızın sağlık sorunu için sağlık kurumlarına gidip gelmeleri onlar için en az 5-6 saatlerini almaktadır.

Bankada işleri varsa en az 2-3 saatlerini banka önünde beklemekle geçirmektedirler. Yani diyeceğim 65 yaş ve üstü yaşlılarımıza sizi dışarda öldürmeyeceğiz ama evinize hapsederek sizleri evinizde öldüreceğiz demekten başka bir şey değildir.

Artık bu ucube uygulamanın bir an önce bitirilip bu insanlarımızın hak ve özgürlüklerinin kısıtlanmasına son verilmelidir ”ifadelerine yer verdi.

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

Muhammet SÖYLEMEZ

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER