banner221

Atakum Belediyesi E-Kurban Pazarı kurdu

Atakum Belediyesi, Kurban Bayramı öncesinde kurbanlık yetiştiren yerli besiciler ile ibadetlerini yerine getirmek için kurbanlık arayan Atakumluları, kurduğu E-Kurban Pazarı ile sanal ortamda buluşturuyor.

Atakum Belediyesi E-Kurban Pazarı kurdu

Ücretsiz kullanıma sunulan E-Kurban Pazarı, hem Atakumlu besicilerin kalkınmasına hem de ilçe sakinlerinin yerli üreticiden kurbanlık alabilmesine olanak tanıyor. Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde bölgedeki yerli kurbanlık yetiştiricileri ve ibadetlerini yerine getirmek isteyen ilçe sakinlerini unutmayan Atakum Belediyesi, sanal ortamda E-Kurban Pazarı kurdu. Besici ve alıcıyı internet üzerinde bir araya getiren E-Kurban Pazarı’na www.ekurban.atakum.bel.tr adresinden ulaşılabiliyor. Yetiştirdikleri kurbanlıkları Atakum Belediyesi’nin E-Kurban Pazarı’nda sergilemek isteyen besiciler, ana sayfadan “Kurban Satış Talebi Oluştur” bağlantısına tıklayarak satışa sunmak istedikleri hayvanların bilgilerini girebiliyor. Kurbanlıklara ilişkin ayrıntıların yanı sıra iletişim bilgilerini ekleyen besiciler, hayvanların fotoğraflarını da sisteme yükleyebiliyor. Oluşturulan ilan talepleri, sistem yöneticisi tarafından kontrol edildikten sonra kısa süre içerisinde yayına alınıyor. İnternet üzerinden ilan veremeyen besiciler ise Atakum Belediyesi’nin 0545 641 9729 numaralı WhatsApp Hattı’na ulaşarak satışa sundukları kurbanlıkların E-Kurban Pazarı’nda listelenmesini sağlayabiliyor.


 

ALICI VE SATICININ SAĞLIĞINI KORUYOR

Kurban Bayramı’nda ibadetlerini yerine getirmek için Atakumlu besiciler tarafından yetiştirilen kurbanlıkları tercih etmek isteyen yurttaşlar da www.ekurban.atakum.bel.tr adresli internet sitesine girerek “İlanlar” bölümüne tıkladıklarında satışa sunulan hayvanların listesini görebiliyor. Her bir besici için oluşturulan ayrı ilan sayfalarında kurbanlıklara ilişkin cins, kilo bilgilerinin yanı sıra fotoğraflar ve besiciye ait iletişim numaraları yer alıyor. Kurbanlık almak isteyen yurttaşlar, E-Kurban Pazarı sayesinde pandemi sürecinde canlı hayvan satış yerlerini gezmek zorunda kalmıyor. Atakumlular, fotoğrafları ile birlikte gördükleri kurbanlıklar için besicilere telefonla ulaşarak ön görüşme yapabiliyor. Atakum Belediyesi’nin E-Kurban Pazarı, yeni normalleşme döneminde hem satıcının hem de alıcının sağlığını koruyor. Geçen yıl Atakum Belediyesi tarafından Samsun’da ilk kez yaşama geçirilen E-Kurban Pazarı, Atakumlu besici ve yurttaşların büyük ilgisini toplamıştı. Çok sayıda besici, satışa sunduğu kurbanlıkları Atakum Belediyesi aracılığıyla internet üzerinde listelerken, yurttaşlar da aradıkları kurbanlık seçeneklerine kolayca ulaşabilmişti. E-Kurban Pazarı, Kurban Bayramı sona erdikten sonra da adaklık satmak ve almak isteyenler için www.ekurban.atakum.bel.tr adresinde kullanıma açık kalacak.


 

KURBAN SATIŞ YERİ İNCESU’DA AÇILDI

Öte yandan Samsun ve çevre kentlerde yetiştirilen kurbanlıklar, Atakum Belediyesi’nin İncesu Mahallesi’ndeki Kurban Satış Yeri’ne ulaştı. Besicilerin büyükbaş ve küçükbaş kurbanlıkları satışa sunulduğu alanda yurttaş ziyaretleri başladı. Geçen hafta sonu çok sayıda yurttaşın kurbanlık almak için gittiği şatış yeri, hafta içi de alışverişini sakin ortamda yapmak isteyenlerce ziyaret ediliyor. Atakum Belediyesi Kurban Satış Yeri’ne ulaşmak isteyen yurttaşlar, Samsun-Bafra Karayolu’nu takip edip, KYK Turgut Özal Öğrenci Yurdu’ndan sola döndüklerinde yönlendirme tabelalarını izleyerek yaklaşık 4 kilometre sonra alana erişebiliyor. Kurban pazarlıklarının sosyal mesafe kuralına uygun biçimde yapıldığı tesiste bayram sürecinde dileyen yurttaşlar kesim de yapabilecek.

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER