Avrupa Türk ve Müslüman Düşmanlarını Barındırıyor, Besliyor ve Destekliyor!

Almanya’da yeni yılın ilk saatlerinde, Iserlohn kentindeki mezarlara bir saldırı gerçekleştirildi. Çirkin saldırıda, Müslümanlara ait 32 mezar tahrip edildi. Bölge sakinleri, tahrip olan mezarları düzenlemek ve bakımlarını yapmak için mezarlığa akın etti.

DİTİB Iserlohn Merkez Camii Başkan Yardımcısı Aytaç Kuruağaç saldırıyı kınadı ve tepki gösterdi:
“Müslüman mezarından 32 tanesini kırdılar, yıktılar, tahrip ettiler. Umarız en yakın zamanda bu çirkin saldırıyı gerçekleştiren ırkçılar yakalanıp adalete hesap verirler” diye konuştu.

Saldırının kim veya kimler tarafından düzenlendiği henüz tespit edilemezken, polis olayla ilgili soruşturma başlattığını bildirdi.
Geçen yılda da yeni yılın ilk saatlerinde aynı mezarlık ırkçılar tarafından saldırıya uğramış, Müslümanlara ait 7 mezar tahrip edilmişti.

Dışişleri Bakanlığı, Almanya’da Müslüman mezarlıklara düzenlenen saldırıyla ilgili açıklama yaptı.
Türkiye, Almanya’nın Iserlohn şehrinde Müslüman mezarlıklarına düzenlenen saldırıya, “Hastalıklı İslam karşıtı zihniyetin yeni bir göstergesidir” ifadeleriyle tepki gösterdi.

Çirkin saldırının ardından mezarlıkta anma programı düzenlendi. Düzenlenen programa, TBMM Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Alt Komisyonu Başkanı, İstanbul Milletvekili Zafer Sırakaya, Essen Başkonsolosluğu Muavin Konsolosu Emre Öngel, CDU Genel Sekreteri Paul Ziemiak, Iserlohn Belediye Başkan Yardımcısı Thorsten Schick ile sivil toplum kuruluşları, siyasi parti temsilcileri ve yüzlerce vatandaş katıldı.

Anma programında açıklama yapan Zafer Sırakaya, “Bu menfur saldırıdan sonra hem siyasetin hem sivil toplum kuruluşlarının hem kamuoyunun bir araya gelmiş olması, sadece Türk toplumunun çok büyük bir şekilde dayanışma göstermesi değil. Aynı zamanda Alman toplumunun da bu dayanışmanın bir parçası olması, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni temsilen konsolosluğumuzun burada bulunmuş olması,  bu saldırılara karşı insanlık olarak duruşumuzu göstermemiz anlamında son derece kıymetlidir“

“Türk ve Müslüman kardeşlerimizin bu topraklarda mezarlıklarının bulunmuş olması burayı vatan kabul ettiğimizin bir kez daha göstergesidir. Demokrasiye yapılan bu saldırıya karşı ortak dayanışmamızı önümüzdeki süreç içerisinde göstermeye devam edeceğimize inanıyorum. Türk toplumunun birliğine beraberliğine ne kadar ihtiyaç duyduğumuzu bir kez daha göstermesi anlamında bugün vatandaşlarımızın bir araya gelmiş olması son derece önemlidir“ dedi.

Binlerce Türk ve Müslüman düşmanını içerisinde barındıran Avrupa ve Almanya da ne yazık ki bu ve buna benzer saldırılar sık sık tekrar ediliyor. Irkçı zihniyet hortlatılıyor! FETO başta olmak üzere tüm sol ve marjinal gurupları içerisinde barındıran, destekleyen ve besleyen Avrupalı birgün bu silahın kendilerine döneceğinin farkında değiller. Olayı insanlık adına kınıyor bu rezaleti yapanların yakalanarak hesabının sorulmasını bekliyoruz.

YORUM EKLE