banner223

AYVACIK ZİRAAT ODASINDAN RÜŞVET İDDİASI

Samsun'un Çarşamba İlçesi'nde Oltan Köleoğlu Enerji Şirketi tarafından yapımına başlanan Biyokütle Enerji Santali'ne karşı çıkmak için milletvekilleri, çevreci örgütler, STK'lar ve binlerce santral karşıtı vatandaş, SAMKON'un önderliğinde geçtiğimiz hafta Çarşamba'da büyük eylem yapmıştı.

AYVACIK ZİRAAT ODASINDAN RÜŞVET İDDİASI


Eylemde konuşan Ayvacık Ziraat Odası Başkanı Erdal Avcı'nın 'rüşvet' iddiaları damga vurmuştu. Avcı, "Madem yaptığınız işten eminsiniz neden insanlara rüşvet teklif ediyorsunuz! Bana da, Ferda başkanıma da ettiler. Buradan Cumhuriyet savcılarımıza sesleniyorum; çağırın bizi sizlere isimleri tek tek söyleyelim, biz hazırız" demişti.

Bu iddialarının ardından Oltan Köleoğlu Enerji Şirketi de açıklama yaparak, 'rüşvet teklif edildi' iddialarını ortaya atanları ispatlamaya davet etmişti.
Ayvacık Ziraat Odası Başkanı Erdal Avcı, bu defa iddialarını bir adım daha ileriye götürdü ve "Biz elimize birileri tarafından tutuşturulan açıklamayı okuyan başkanlar gibi değil, meydanlarda sesini mertçe yükselten başkanlarız. Ben Çarşamba'da Cumhuriyet savcılarını göreve çağırdım. Hani neredeler? Haydi hodri meydan" dedi.


Başkan Avcı, "Biz açıklamamızı 'körler sağırlar birbirlerini ağırlar' misali yapmadık. Tüm engellemelere rağmen adam gibi binlerce santral karşıtı hemşehrilerimizle birlikte Çarşamba Meydanı'nda yaptık. Anlaştığınız bazı başkanlar, siyasiler 'santral savunucusu' oldu. Çevreci örgütleri, sizden olmayan bizim gibi mert başkanları neden susturamadınız? Çünkü biz sizin vaadlerinize, rüşvet tekliflerinizi elimizin tersiyle ittik, yine olsa yine geri çeviririm" diye konuştu.


Ziraat Odası Başkanı Erdal Avcı'nın iddiaları bununla da yetinmedi ve şunları açıkladı; "Siz değil misiniz 'Çarşamba'yı biz hallettik yeter ki sen Ayvacık ve Terme Ziraat Odası Başkanları'nı sustur' diyen. Bunu yaptır 250 bin lira para verelim. Ben yine diyorum ki; madem yaptığınız işe bu kadar çok güveniyorsun neden bize aracı gönderip, rüşvet teklif ettiniz? Yine iddia ediyorum, bir oda başkanına basın açıklamasını yazıp eline verdiniz, okuttunuz. Metinden o kadar habersizdi ki; okumamış, ezberine almamış, kağıttan bile zor okudu. Haydi buna da yalan deyin. Bizi satın alamadınız, alamayacaksınız. Biz yine mertçe meydanlarda olacağız, yine karşı çıkacağız."

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER