banner223

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençli̇k ve Spor Bayramı mesajı

CHP Bafra Gençlik Kolları Yönetim Kurulu Adına Başkan Dursun Ali Sözen'in 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençli̇k ve Spor Bayramı mesajı.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençli̇k ve Spor Bayramı mesajı

Türkiye'nin kurtarıcısı ve Cumhuriyetin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün, ulusal kurtuluş savaşını başlatmak için 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıktığını hatırlatan Sözen, 19 Mayıs 1919'da atılan bu tarihi adımın, vatanı işgal edilmiş, savaşlarda yorgun düşmüş yoksul halkın kendi kaderini eline aldığı, ayağını bağlayan zincirleri kırdığı bir milat olduğunu belirtti.

Ulu Önder Atatürk'ün yolu aydınlattığı bu tarihi başlangıçla özgürlüğe ve bağımsızlığa aşık olan halkın, boyunduruk altında yaşamayacağını bütün dünyaya gösterdiğini anımsatan Sözen, bu bağlamda, 19 Mayıs'ın özgür ve bağımsız yaşama iradesinin simgesi olduğunu vurguladı.

Sözen, mesajında şunları kaydetti:

"19 Mayıs bayramını türlü yöntemlerle önemsizleştirmeye çalışanlar, bayram kutlamalarını yasaklayanlar ise özgürlük ve bağımsızlık iradesini kabullenemeyen odaklardır. Bu odakların amaçlarına ulaşamayacağı açıktır.

Tek adam rejimi kurarak, halkımızın özgürlüğünü gasp ederek, baskı ve zorbalıkla kendi rejimlerini kuracağını düşünenler amaçlarına ulaşamayacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle başta bize bu güzel ülkeyi emanet eden, ulusal kurtuluş savaşımızın büyük önderi, Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Atatürk olmak üzere bütün kahramanlarımızı, şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Büyük Atatürk'ün 'Bütün ümidim sizlerdedir' dediği, özgür ve demokratik geleceğimizin mimarı bizlerin 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyorum.

CHP BAFRA GENÇLİK KOLLARI BAŞKANI

DURSUN ALİ SÖZEN

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER