2018’de Lezzet Hikâyeleri’nin ilk durağı Samsun!

Ekici Peynir, Samsun mutfağını peynirle yeniden yorumlayacak lezzet severleri arıyor.

2018’de Lezzet Hikâyeleri’nin ilk durağı Samsun!

Türkiye’nin peynir uzmanı Ekici Peynir’in Lezzet Hikâyeleri projesi 2018 yılında da yeni şehirlerle yoluna devam ediyor. Projenin 2018’deki ilk durağı Karadeniz’in en eşsiz kıyı kentlerinden biri olan Samsun olacak.  3 Mayıs tarihine kadar Samsun’a özel yöresel tarifleri Ekici peynirle yorumlayarak “ekicipeynir.com” adresinden paylaşanlar arasından seçilen tarifler, mayıs başında Samsun’da jüri önünde tekrar yapılacak. Samsun lezzetlerini hem estetik hem içerik hem tat olarak en lezzetli yorumlayan kişi Show TV’nin sevilen yemek programı, Pelin Karahan’la Nefis Tarifler ’de Pelin Karahan’ın konuğu olacak ve tarifini Pelin Karahan’la birlikte yapma fırsatını yakalayacak.

Ekici’nin Lezzet Hikâyeleri 2018 projesinde yer almak isteyen Samsunlu lezzet tutkunları için www.ekicipeynir.com üzerinden son başvuru tarihi 3 Mayıs

Türkiye’nin peynir uzmanı olan Ekici Peynir’in, 60. yılı dolayısıyla geçen sene başlattığı Lezzet Hikâyeleri projesi bu sene de yeni iller ve yeni hikâyelerle devam ediyor. 2018 Lezzet Hikâyeleri’nin ilk durağı ise Karadeniz’in en eşsiz kıyı kentlerinden biri olan Samsun olacak. Samsun’a özel yöresel tarifleri Ekici Peynir’le yeniden yorumlayarak www.ekicipeynir.com sitesinden başvuracak yarışma adayları arasından seçilenler, yarışma günü tariflerini peynir uzmanlarının beğenisine sunacak.

Samsunlu lezzet tutkunları arasından Samsun’a özgü tarifleri peynirin dokunuşu ile bambaşka bir lezzete dönüştürecek olan şanslı lezzet sever, Show TV’nin sevilen gündüz kuşağı programı Pelin Karahan’la Nefis Tarifler’e konuk olacak. Pelin Karahan’la kendi tarifini yapma fırsatını yakalayacak olan Samsunlu talihli hem kendi şehrinin en özel tariflerini tüm Türkiye’ye tanıtma fırsatını yakalayacak hem de özgün tarifini Pelin Karahan’la birlikte yapma şansına sahip olacak.

Ekici’nin Lezzet Hikâyeleri 2018 projesinde yer almak isteyen Samsunlu lezzet tutkunları www.ekicipeynir.com üzerinden 3 Mayıs 2018 tarihine kadar başvuru yapabilecek.  Geleneksel tatları ve tarifleri peynirin büyülü lezzetiyle sofralara taşımak isteyenler, projeye ilişkin tüm detayları Ekici sosyal medya hesaplarından takip edebilecek.   

2018 yılında da doludizgin devam edecek olan Lezzet Hikâyeleri yolculuğu tüm yıl boyunca Türkiye’nin dört bir yanındaki farklı şehirlerde takipçileriyle buluşacak ve o yöredeki takipçilerinin maharetli ellerinden çıkan lezzetleri tüm Ekici ailesi ile paylaşacak.

Ekici Peynir, 2017’de Türkiye’den 7 şehre ve Kıbrıs’a gitti

2017’nin ilk günlerinden bu yana Türkiye’nin 7 bölgesinden 7 şehre ve Kıbrıs’a giden Ekici’nin peynir uzmanları, ziyaret edilen şehirlerdeki saklı kalmış lezzetleri peynirli tariflerle yeniden yorumlayarak, Türk mutfak kültürüne farklı ve özgün bir katma değer sağladı. Ekici Peynir’in 60. Yılı sebebiyle düzenlenen projenin 2017 yılındaki durakları Muğla, Çorum, Rize, Antalya, Erzurum, Şanlıurfa, Edirne ve Kıbrıs olmuştu.

Lezzet Hikâyeleri 2017’ye özel kitapta 7 şehir ve Kıbrıs’tan 36 tarif yer aldı

Ekici, 2017 yılında hayat geçen Lezzet Hikâyeleri projesi kapsamında ziyaret ettiği şehirlerde, peynirle yeniden yorumlanan tarifleri bir yıllık özenli bir çalışmanın ardından “Ekici Lezzet Hikâyeleri” kitabında topladı. Kitapta Kıbrıs, Muğla, Çorum, Rize, Şanlıurfa, Erzurum, Edirne ve Antalya’dan seçilen 36 tarif yer aldı. Gastronomisiyle ön plana çıkmayan ancak mutfak kültürü ve tarihiyle büyük bir zenginlik barındıran şehirlerin lezzetleri Ekici’nin zengin peynir çeşitleriyle yeniden yorumlandı. Ziyaret edilen şehirlerin mutfak kültürüne dair ipuçlarının ve lezzet hikâyelerinin yer aldığı kitapta, yemeklerin iştah kabartan fotoğrafları da epey beğeni topladı. Çeşitli sosyal medya kampanyaları ve tüketici aktiviteleri aracılığıyla lezzet severler ile buluşacak olan kitap, ayrıca Gastronomi bölümü olan üniversiteler ve gastronomi okullarına da dağıtılacak.

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER