AKADEMİSYENLER, KUŞ CENNETİ’NE HAYRAN KALDI

Türkiye geneli İlahiyat Fakültelerinden 150’ye yakın akademisyen, Bafra Kızılırmak Deltası Kuş Cennetini gezdi.

AKADEMİSYENLER, KUŞ CENNETİ’NE HAYRAN KALDI

Samsun’da düzenlenen 11. İslam Tarihçileri Kongresi ve Koordinasyon toplantısı akabinde, Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç’ın misafirleri olan, Türkiye geneli İlahiyat Fakültelerinden 150 ye yakın akademisyen Kızılırmak Deltası Kuş Cennetini ziyaret etti.

Kızılırmak Deltasında Mandaları, yılkı atlarını ve kuş türlerini gözlemleyen akademisyenler Türkiye’deki bu zenginliği görmekten oldukça hoşnut kaldıklarını ifade ettiler.

Kızılırmak Deltası Kuş Cennetini gezen akademisyenlere, Kuş Cenneti gözlemevi konferans salonunda sorumlu Cengiz Akyüz tarafından, kuş cennetinin önemini anlatan slayt ve filmler eşliğinde tanıtım yapıldı.

Akademisyenlere Kuş Cenneti’nde eşlik eden Bafra Belediye Başkan Yardımcısı Şaban Hüryaşar, Kızılırmak Deltası’nın Türkiye ve Dünya üzerindeki önemini 150 akademisyene anlatarak, önemli vurgular yaptı.

Daha sonra ilçeye gelen 150 İlahiyat Fakülteleri akademisyenlerini, Bafra Öğretmenevi’nde ağırlayan Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç ise, bu kadar mühim bir misyonu üstlenmiş bilim insanlarını ilçemizde ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, İlçenin ve Kızılırmak Deltası Kuş cennetinin önemi anlattı.

Bütün bu karşılama ve ağırlamadan duydukları memnuniyeti ifade eden misafir akademisyenler, bu yöreyi gezmenin büyük keyif verdiğini söyleyerek, Başkan Hamit Kılıç’a ve ekibine teşekkür ettiler.

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER