AKÇAGÖZ: “FINDIK ÜRETİCİSİNİN DERDİNİ BİZ ÇÖZERİZ”

Cumhuriyet Halk Partisi Samsun İl Başkanı Av.Tufan Akcagöz, Çarşamba Organik Fındık Üreticileri Birliği Başkanı Ali Bakır’la bir araya geldi.

AKÇAGÖZ: “FINDIK ÜRETİCİSİNİN DERDİNİ BİZ ÇÖZERİZ”

Çarşamba yöresi fındık üreticilerinin sorunları hakkında Bakır’dan bilgi alan Akcagöz, “AKP hükümeti, bölge insanının derdini bilmiyor ve sorunlarını dinlemiyor. Hükümet, fındık üreticisinin haklı sorunlarına karşı duyarsız. Erdoğan, geçen yıl yaz aylarında Trabzon’a ve Giresun’a geldi. Bekledik ki, tek kelime fındıktan bahsetsin. Ama yok. Millet de bir şey demeye korkuyor. İnsanlar çekiniyor. Yoksa, sömürü ayan beyan ortada. Çarşamba’da üretilen bir fındık, İtalya’da 8 Avro’ya, yani 40 liraya müşteri bulabiliyorsa, bu işte bir gariplik, tuhaflık var demektir. Fındık, Karadeniz insanının altın değerindeki ürünü. Milyonlarca insanın alın teri. Vatandaş, 8 Liraya fındık satacak, bununla borçlarını ödeyecek, işçi ücretlerini ödeyecek. Olacak iş değil. Vatandaşın nasıl zorluklar içinde olduğunu yakinen görüyoruz. Bankalara kredi borcu olmayan, kredi çilesi çekmeyen çiftçi yok gibi. Samsun’un başta gelen sorunlarından biri budur. Vatandaşın tarla tapanı ve hatta kapı önünde duran traktörü bile hacizli.” dedi.
Fındık üreticileri ve ziraat odaları ile sürekli temas halinde olduklarını dile getiren Tufan Akcagöz, “Fındığın maliyeti üç aşağı beş yukarı belli. Bunun üzerine yüzde otuz refah payı ve en az yüzde yirmibeş de kâr koymazsanız, vatandaş emeğinin karşılığını almamış olur. Bu, emeğin katli olur, emek düşmanlığı olur ki, hükümetin de esasen yaptığı budur, emek düşmanlığıdır. Ama çile bitiyor. Önümüzde bir seçim var. 24 Haziran seçimleri çok önemli. Bu, fındık üreticisi için büyük fırsat. Fındık üreticisi başta olmak üzere Samsun çiftçisi 24 Haziran’da, yıllardır tüm dilek ve taleplerini görmezden gelen, emeğini öldüren AKP hükümetiyle hesaplaşacaktır. 24 Haziran, onlar için bir hesaplaşma günüdür. O nedenle, fındıkta da ‘hak, hukuk, adalet’ diyoruz. Bunun için oyların adresi, Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Fındık üreticisinin derdine biz derman oluruz.” diye konuştu.

CHP SAMSUN BASIN BÜROSU

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER