BAFRA BELEDİYESİ AR-GE BİRİMİ KURDU

Bafra Belediyesi, AB projeleri ve çeşitli hibe desteklerinden yararlanabilmek için kurum bünyesinde AR-GE birimi kurdu.

BAFRA BELEDİYESİ AR-GE BİRİMİ KURDU

Bafra Belediyesi, AB projeleri ve çeşitli hibe desteklerinden yararlanabilmek için kurum bünyesinde AR-GE birimi kurdu.

Ajanslar ve proje merkezlerinin hibe fonlarından yararlanarak ilçenin gelişmesine katkı sağlayacak yeni projeleri finanse etmek ve hizmetler üretmek veya mevcut olanları geliştirmek amacıyla Bafra Belediyesi’nde bir ilk olarak hayata geçilen AR-GE birimi, kurum bünyesinde yeni göreve başlayan yeniliğe açık, saha deneyimleri yüksek olan Şehir ve Bölge Plancısı, Mimar, Çevre Mühendisi ve Siyasal Bilgiler mezunu personellerden oluşturuldu.

AR-GE Biriminde çalışan personeller bağlı bulundukları müdürlüklerde rutin çalışmalarını yürütürken bir yandan da çözüme yönelik yenilikçi fikirlerini periyodik olarak düzenlenen Ar-Ge toplantılarında hayata geçirme fırsatı bulacak.

Belediye çalışmalarında teknoloji kullanımında önde gelen belediyelerinden biri olan Bafra Belediyesi’nde, AR-GE birimi ile teknolojik yenilikleri çok daha etkin takip etmek ve kullanmak da hedefler arasında.

Belediye Başkanı Hamit Kılıç, "Bafra’mızı daha ileriye taşımak için, daha çok yatırıma, daha çok istihdama, yeni projelere, yeni kaynaklara ihtiyacımız var. Bu perspektifle kurduğumuz AR-GE birimimiz, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA), Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) ve Avrupa Birliği Programları Proje Merkezi gibi ajanslar ile ortaklaşa çalışmalar yaparak ilçemizin gelişmesine katkı sağlayacaktır” dedi.

Türkiye'de birçok belediyenin AB hibe fonları aracılığıyla değişik hizmetler üreterek şehrin gelişmişlik seviyesini yükselttiğini belirten Başkan Kılıç, "Altyapıdan, kültürel hizmetlere kadar geniş yelpazede AB fonlarına proje üreten belediyeler, bütçeleri içinden çok az bir rakam harcayarak ya da sıfır harcamayla şehirlerinin vizyonunu değiştirme imkânı bulabiliyor. Bafra Belediyesi olarak bizler de bundan sonra hem bu fonlardan yararlanabilmek hem de ilçemizi daha gelişmiş ve yaşanabilir bir şehir haline getirebilmek için AR-GE birimimizi kurduk. Birimimizde Şehir ve Bölge Plancısı, Mimar, Çevre Mühendisi ve Siyasal Bilgiler mezunu arkadaşlar görev yapacak" diye konuştu.

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

Haydar Yıldırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER