BAFRA BELEDİYESİ PANDEMİDE ÖRNEK OLDU

Koronavirüs salgınında en büyük görev alanlarının başında belediyeler geldi. Pandemi sürecinin başlangıcından bu güne kadar aldığı tedbirler ve uygulamaya koyduğu faaliyetlerle ön plan çıkan Bafra Belediyesi ise kararlı çalışmalarına devam ediyor.

BAFRA BELEDİYESİ PANDEMİDE ÖRNEK OLDU

Bu süreçte Türkiye Belediyeler Birliği’nin hükümet kararlarına eşgüdümlü olarak hızlı bir şekilde aksiyon aldığını ve tüm belediyelerin de bu kararları hızlı bir şekilde uyguladığı gözlerden kaçmazken, Bafra Belediyesinin her alanda çözüm odaklı ortaya koyduğu samimi gayret taraflı tarafsız tüm kesimlerce takdirle karşılandı.

Başkan Hamit Kılıç’ın koordinasyonunda gerçekleşen çalışmalarda, pandemi sürecinin başlamasından bu güne kadar Bafra Belediyesi; 38.737 kamu binası ve iş yerinde dezenfekte çalışması yapılırken 45.185 kez iş yerinde denetimi,581.179 adet tıbbi maske, 2.676 adet gıda kolisi dağıtımını gerçekleştirdi.

Karantina ve sokağa çıkma yasakları sürecinde 113.058 kişiye Yemek ve çorba desteği saylayan Bafra Belediyesi’nin Vefa Destek Grubu kapsamında ise 2.836 kişiye hizmet verdi.

Bafra Belediyesi ayrıca ilçede; 112.065 adet ekmek, 1400 litre kolonya,5916 litre dezenfektan,33.250 adet eldiven,3104 adet tulum ve 425 adet ise N95 tip maske dağıtımını gerçekleştirdi.

Bu zor süreçte sokak hayvanlarını da unutmayan Bafra Belediyesi, Sokak Hayvanları Rehabilitasyon ve Bakım Merkezindeki çalışmaların yanında şehir içindeki mama kaplarını sürekli yeniledi.

Bafra Belediyesi vatandaşların moral motivasyonunu yüksek tutacak uygulamaları da takdirle karşılandı.

Uzun ve zorlu günlerde çalışmaları ve hizmetleri ile örnek olmayı başaran Bafra Belediyesi gibi Türkiye’deki belediyelerin söz konusu süreçteki uygulamaları, Avrupa Belediyeler ve Bölgeler Konseyi (CEMR), Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Dünya Teşkilatı (UCLG) ve İskandinav ülkeleri başta olmak üzere birçok ülke belediyesi bilgi talebinde bulundu.

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER