BAFRA'DAN SAMSUN'A 100.YIL YÜRÜYÜŞÜ

Samsun'un Bafra ilçesinde 19 Mayıs 1919 Atatürk'ü anma ve gençlik spor bayramının 100.yılı dolayısıyla Bafra'lı gençler Samsun'a varmak için yola çıktılar.

BAFRA'DAN SAMSUN'A 100.YIL YÜRÜYÜŞÜ

Samsun'un Bafra ilçesinde Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkışının 100. yılı dolayısıyla 100 öğrenci ile "1919 Ruhuyla Dedelerimizin İzinden" yürüyüşü ile Samsun'da ki kutlamalara katılmak için yola çıktılar.

Öğrenciler Bafra Belediyesi'nin düzenlediği iftar programına katıldıktan sonra Bafra 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda başlayan "1919 Ruhuyla Dedelerimizin İzinden" yürüyüşü Jandarma Komutanlığı önünde İstiklal Marşı'nın ardından Samsun'a doğru yola çıktılar.

Yürüyüşe katılan öğrenciler ve vatandaşlar, etkinlik boyunca çeşitli marşlar seslendirdi.

Çevredeki vatandaşlar da ellerindeki Türk bayraklarını sallayarak yürüyüş yapanlara destek verdi.

Samsun'a yürüyüş esnasında ambulans, polis ve otobüsler eşlik edecek.

Bafra Belediyesi, Bafra Kaymakamlığı,İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün de destek verdiği proje koordinatörlüğünü; Emine Kaygusuz, Tuncay Aydın,Koray varol, Muırat Sırıklı, Naim Okay, Murat Genç yapmakta.

Yürüyüş esnasında öğrencilere eşlik edenler arasında Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, Bafra Kaymakamı Ahmet Adanur, Bafra İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu, Ak Parti Bafra İlçe Başkanı İbrahim Semiz, Mhp Bafra İlçe Başkanı Barbaros Turna, Ak Parti Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı ve bir çok vatandaşın katılımı gözlerden kaçmadı.

Güncelleme Tarihi: 18 Mayıs 2019, 23:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER