Bafra Demokrasi Nöbetinde

Bafra'da, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla kentteki 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda program düzenlendi. Vatandaşlar programa yoğun ilgi gösterdi.

Tüm yurt genelinde olduğu gibi Samsun'un Bafra ilçesinde de vatandaşların demokrasi nöbeti 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününde başladı.

15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen programa gelen vatandaşlar İlçe Emniyet Müdürlüğü görevlilerince girişte arandı. Aranan vatandaşlar  ateşleri ölçüldükten sonra alana girebildiler.

Burada kılınan akşam namazının ardından konuşan Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, "15 Temmuz milletimizin geleceğine ve kendi karar verme yetkisine sahip çıktığının en büyük göstergesidir. Hain terör örgütü 15 Temmuz 2016'da milletin parası ile alınan uçak, helikopter ve zırhlı araçlarla millete karşı darbeye kalkışmıştır.  15 Temmuz Milli iradenin zaferidir, demokrasinin zaferidir. Hakla batılın savaşı sonucunda halkın galip gelmesidir. " dedi.


Kaymakam Cevdet Ertürkmen ise, "Bu milletin iç ve dış düşmanlarının olması kaçınılmazdır. 4 yıl önce bugün sırtımıza saplanmak istenen hançer , milletimizin öngörüsü ile durdurulmuş, cesareti ile yok edilmiştir. Büyük Türk milletinin devletine ve seçilmiş hükümetine sadakati bir kez daha tescil edilmiştir. Bu ihanet şebekesine karşı halkın göstermiş olduğu tepki demokrasi tarihine geçecek ibretlik bir hadisedir.  15 Temmuz 2016'da 251 vatandaşımızın şehit olması ile neticelenen hain darbe kalkışmasının unutturulmaması gerekir. Unutmayacağız"ifadelerini kullandı.

Ak Parti Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı ise Ordumuzun içerisine sızmış hain terör örgütüne karşı halkımız bir destan yazmıştır. İşte sizde bizde buakşam burada bu destana tekrar şahitlik ediyoruz. 4 yıl önce bu millet ne yaşadı. Bizim ordumuz şanlı bir ordudur. Malesef bu şanlı şerefli ordunun üniformasının altına sızmış bu hain teröristler sizin oyunuzla seçilmiş bir hükümeti devirme girişiminde bulundu" dedi.


Saat 21.00'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşması naklen verildi. Ardından 15 Temmuz videolarının gösterimi ile devam programda Kur'an-ı Kerim okundu. Kur'an tilavetinin ardından İlçe Müftülüğü ilahi grubunun seslendirdiği ilahilerle program devam eden program okunan selaların ardından son buldu.

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

Güncelleme Tarihi: 16 Temmuz 2020, 16:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER