Bafra Filistinli Kardeşleri İçin Tek Yürek Oldu

Bafra İnsani Yardım Derneği ve Bafra Memur-Sen İlçe temsilciliği tarafından düzenlenen konvoyla, İsrail tarafından Kudüs'e yapılan saldırıya tepki gösterildi.

Bafra İnsani Yardım Derneği ve Bafra Memur-Sen İlçe temsilciliği tarafından düzenlenen konvoyla, İsrail tarafından Kudüs'e yapılan saldırıya tepki gösterildi.

İsrail'in Doğu Kudüs'teki Filistinlilere yönelik saldırıları ve Filistinlilerin Doğu Kudüs'ün Şeyh Cerrah Mahallesi'nde evlerinden zorla çıkarılma tehdidiyle karşı karşıya kalması yurt genelinde protesto edildi. 

İHH Bafra Şubesi tarafından İsrail tarafından Kudüs'e yapılan saldırıya düzenlenen konvoyla tepki gösterildi. İHH Bafra Şube Başkanı İlyas Altuntaş," Kudüs Mescid-i Aksa bizim kırmızı çizgimizdir" dedi.

İsrail'in Doğu Kudüs’teki Filistinlilere yönelik saldırıları ve Doğu Kudüs'ün Şeyh Cerrah Mahallesi'nde Filistinlilerin evlerinden zorla çıkarılma tehdidiyle karşı karşıya kalması Bafra’da protesto edildi. 

Yapılan saldırısı sonrası İsrail'e tepkiler gelirken, Bafra’ da İHH araç  konvoyu düzenledi.
Bafra Kent meydanında  başlayan araç konvoyunda, dernek üyeleri ellerine aldıkları Filistin bayraklarıyla yapılan saldırıyı kınadı.

İHH Bafra Şube Başkanı İlyas Altuntaş  yaptığı basın açıklamasında, "İsrail müslümanlar için kutsal sayılan topraklarda zulüm yapmaktadır. Şunu bilmelidir ki asla amacına ulaşamayacaktır. İsrail bir terör devletidir. Kudüs Filistin'in başkentidir. Bu asla değişmeyecektir. Kudüs Mescid-i Aksa bizim kırmızı çizgimizdir. İsrail bu kırmızı çizgiyi çok iyi bilir, neler yapacağımızı çok iyi bilir. Bafra  İHH olarak bunu kınıyoruz. İsrail'in yaptıkları hoş görülemez. Bir an önce bunlara son vermesini istiyoruz" dedi. 
Açıklama ve duaların ardından üyeler araçları ile konvoy düzenledi.

Bafra ihh temsilcisi İlyas Altuntaş'ın yaptığı basın açıklamasına Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç,  Saadet Partisi İlçe Başkanı Mustafa Öcal, Memur-Sen e bağlı sandıkların İlçe temsilcileri,  Stk temsilcileri ve üyeleri eşlik etti.

Güncelleme Tarihi: 16 Mayıs 2021, 21:53

Muhammet SÖYLEMEZ

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER