banner221

BAFRA İHH DERNEĞİ’NDEN ÇANAKKALE’DEN YEMEN’E

Samsun’un Bafra ilçesinde “Çanakkale’den Yemen’e” isimli günün anlam ve önemini belirten etkinlik düzenlendi.

BAFRA  İHH  DERNEĞİ’NDEN  ÇANAKKALE’DEN YEMEN’E

Samsun’un Bafra ilçesinde “Çanakkale’den Yemen’e” isimli günün anlam ve önemini belirten etkinlik düzenlendi.

Bafra İnsani Yardım Derneği (İHH) tarafından  18 Mart 1915 Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 104. yılı dolayısıyla  Bafra 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda "Çanakkale’den Yemen’e" adlı etkinlik düzenlendi.

Bafra İHH Başkanı İlyas Altuntaş’ın da katkılarıyla gerçekleşen etkinlik Bafra İHH Derneği Başkan Yardımcısı Süleyman Özcan’ın Çanakkale’nin kınalı kuzularını, Vatanı için yaptıkları kahramanlıkları anlatarak başladı.

Yeni Zelanda da Cuma Namazı esnasında camilere yapılan katliama da değinen Özcan , Şehitlerimizin yoklamasını alarak sözlerine son verdi.

Bafra İmamhatipler Derneği Başkanı Hüseyin Dursun’un Kur’an Telaveti ve dualar eşliğinde süren program  öğle yemeği dağıtımı ile devam etti.

Dağıtılan öğle yemeğinde, Çanakkale Savaşında askerlerimizin öğle yemeği olan Buğday çorbası, üzüm hoşafı ve ekmek dağıtıldı.

Etkinlik biletlerinden toplanılan gelirin tamamı ise Yemen de ki kardeşlerimize bağışlanacak.

Bu anlamlı etkinliğe Bafra İmam Hatip Orta Okulu Müdürü Şerafettin Çakır ve İmam Hatip Orta Okulu Öğrencileri, Bafra Görme Engelliler Derneği, CHP Bafra Belediye Başkan Adayı Kemal Bütüner, Bafra Gençlik Merkezi Müdürü Fatih Hatipoğlu, Bafra Gençlik Merkezi Personeli, Gençlik Merkezi Kursiyerleri, öğrenci velileri, çok sayıda vatandaş ve İHH gönüllüleri katıldı.

Etkinlik 18 Mart Çanakkale Şehitlerimize edilen dualarla sona erdi.

Hüdanur YAŞAR

Güncelleme Tarihi: 18 Mart 2019, 14:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER