Bafra Mezbahanesinde hayvan kesim fiyatının artırılmasına tepki

Samsun ve İlçeleri Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkan Yardımcısı İrfan Boz, Bafra Mezbahanesinde büyükbaş hayvan kesim fiyatının artırılmasına tepki gösterdi.

Bafra Mezbahanesinde hayvan kesim fiyatının artırılmasına tepki

Boz, gazetecilere, Bafra Ticaret Borsasının işlettiği Bafra Mezbahanesinde büyükbaş hayvan kesim fiyatının 90 liradan 130 liraya çıkarıldığını, tepki üzerine yüzde 10 indirim yapıldığını söyledi.

Ticaret borsasının mezbahaneyi ticari amaçla mı yoksa üreticiye hizmet için mi işlettiğinin belli olmadığını iddia eden Boz, "Birlik olarak sektörü şehrimize çekmeye çalışırken, ticaret borsasının işlettiği mezbahanenin orantısız fiyat artışı üreticinin ekmeğine taş koyuyor. Fiyat artışı yüzünden kasap esnafı, et firmaları ilçemizde kesim yapmayarak başka bölgelere yöneldiğinden büyük pazar kaybı yaşıyoruz. Kasap esnafı ve et firmaları mağdur edilirken en büyük mağduriyeti de üretici yaşıyor." diye konuştu.

Üretici ve kasap esnafının bu durumdan şikayetçi olduklarını öne süren Boz, Valilik ve Büyükşehir Belediyesinin bu durumla ilgili denetleme yapmalarını istedi.

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER