Bafra Mübadele Derneğinden Mübadele Köylerine Ziyaret

Bafra Mübadele ve Balkan Türk Kültürü Araştırmaları Derneği Bafra’da 3 Köyü Ziyaret etti.

Bafra Mübadele Derneğinden Mübadele Köylerine Ziyaret

Bafra haber     İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığınca onaylanan Zenginliğimiz Kültürümüz adlı proje kapsamında  Bafra mübadele ve Balkan Türk Kültürü Araştırmaları Derneği Mübadele köylerini ziyaret etti.

Bafra Mübadele ve Balkan Türk Kültürü Araştırmaları Derneği Dernek Başkanı İsmail Oktay KAYA ve Başkan Yardımcısı Tuncay CEYLAN öncülüğünde dernek üyeleri ile beraber  Bafra’da bulunan Mübadele Köylerinden Selemelik ve Asar Köyünü ziyaret ederek bu köylerde yaşayanlar hakkında köy muhtarı ve köyün yaşlılarından bilgiler aldılar.

Selemelik ve Asar Köyünde yaşayan Mübadeleler buraya nasıl yerleştiklerini çok zor şartlar altında Selanikten,  Bafra’ya yolculuk hikayelerini anlattılar. Hikayelerini anlatırken o anı yaşıyormuşcasına duygulanan ziyaretçiler çok zor şartlar altında büyüklerinin yaşam mücadelesi verip bugünlere nasıl gelindiği konusunda bilgi aldılar.

Şuan ki yaşamlarına çok şükür eden köylüler Dernek Yönetimi ve üyelerini sıcak kanlılıkla karşıladıkları gibi aynı sıcaklıkla uğurladılar.

Dernek yönetimi ve üyeleri  Asar köyünden ayrılmadan son olarak Asar kalesini ve Kral mezarlarını ziyaret ederek  Tarihi hakkında bilgi aldılar. Son olarak hatıra fotoğrafları çektirdiler.

Mübadele köyleri ziyaretleri bittikten sonra Yörgüç köyünde Afad kurbanı etkinliğine katılan dernek  Yönetimi ve üyeleri burada köy halkıyla beraber  hoş sohbet ortamına katıldı.

Hoş sohbet ortamında geçen ve tarihsel bir gezi olarak sürdürülen mübadele köyleri gezilerinin önümüzdeki günlerde de diğer mübadele köylerimize gideceğini söyleyen  Bafra Mübadele ve Balkan Türk Kültürü Araştırmaları Derneği Dernek Başkanı İsmail Oktay KAYA çalışmalarımızın sürekli devam edeceğini dile getirdi.

Haydar Yıldırım

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

Güncelleme Tarihi: 23 Nisan 2018, 17:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER