banner221

Bafra Ovası'nda "5. Çeltik Ekimi Festivali" yapıldı

Samsun Bafra Kaymakamlığı ve Bafra Ziraat Odası tarafından organize edilen "Geleneksel 5. Çeltik Ekimi Festivali"nde, çeltik tohumları protokol tarafından suyla buluşturuldu..

Bafra Ovası'nda "5. Çeltik Ekimi Festivali" yapıldı

Kaygusuz Mahallesi'nde düzenlenen etkinlikte Vali Osman Kaymak, AK Parti Milletvekili Orhan Kırcalı veYusuf Ziya Yılmaz, Bafra Kaymakamı Ahmet Adanur, Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç bir önceki Büyük Şehir Belediye Başkanı Zihni Şahin  çeltik ekimi yaptı. Öğrencilerin folklor gösterileriyle başlayan etkinlikte konuşan Bafra Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner, “Bafra Ovası Türkiye’de ikinci ova ama biz bunu birinci ova yapmak istiyoruz” dedi. 

Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç ise, Çok verimli topraklarımız var şu gördüğünüz  topraklar ne kadar verimli olduğunu gösteriyor. Küresel ısınmayla beraber suyun önemi ortaya çıkıyor. iki barajın arasına kurulu memleketimiz bizim topraklarımızın kıymetini arttırıyor dedi.

Samsun Valisi Osman Kaymak Samsun'un bir tarım kenti olduğunu belirtti. iki ovası olan Türkiye'nin gıda deposu olan bir şehiriz o yönümüzlede övünüyouz. Bizler vatandaşlarımızın daha çok nereden para kazanacağını katma değeri yüksek çalışmalar ortaya koymamız lazım. Güçlü firmaların bölgemize gelmesi halinde ilçelerin illerin ülke açısından ciddi üretimler yapma imkanı olacak.

Katma değeri yüksek ürünler üretmemiz konusuna da girildi Türkiye'nin % 10 üretimi Bafra'da yapılıyor fakat pirinç değince akla hemen Bafra gelmiyor. Terme pirinci deniyor, Osmancık pirinci çıkıyor. İstanbul'un marketlerine gittiğimiz de neden bir Bafra pirinci aranmasın çünkü Bafra pirinci çok kaliteli ve güzel inşallah önümüzdeki günlerde bununla ilgili de çalışmaları yapacağız"

Konuşmaların ardından çeltik ekimi gerçekleştirildi. Çizmeleri çeken protokol, suya girerek ilk çeltik tohumlarını ekti. 

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER