BAFRA OVASI’NDA ÇELTİK HASADI BAŞLADI

Samsun’un Bafra ilçesinde çeltik suyunun çekilmesi ile birlikte biçerdöverler çeltik hasadına başladı.

BAFRA OVASI’NDA ÇELTİK HASADI BAŞLADI

Türkiye’de üretilen çeltiğin büyük bir bölümünün karşılayan ve kalite olarak ta adından söz ettiren Bafra Ovası’nda üretilen çeltiğin hasadına başlanıldı.

Bafra Ovası’nda yaklaşık 134 bin dekar alanda ekili olan çeltiğin tavalarında ki suların çekilmesi ile üreticiler arazilerine biçerdöverler ile girerek hasat sezonunu açtı.

Bafra Ziraat Odası Meclis Başkanı ve çeltik üreticisi Mecit Aytek Yörgüç Mahallesinde başladığı çeltik hasadında bir takım açıklamalarda bulundu.

Bin 80 dekar alanda çeltik ekimi yaptığını belirten Mecit Aytek, “ Bin 80 dekar alanda çeltik yapıyoruz. Bizim işimiz çeltik. Öncelikle 2020 yılı hasadı hayırlı olsun. Çiftçilerimize bir önerim olacak. Zamanı gelmeyen yeşil pirinci biçmeyelim. Bafra Ovası’nın çeltiği Dünya’da ilk sıralarda olan çeltik. Bafra’mızın markası yok. Bizim pirincimizi alıp başka yerlere götürüp marka basıyorlar.

Biçerdöver ’de kendimizin bu arada biçim yapan arkadaşlara da tavsiyem bakımını yapmadan araziye girmeyin.

Bafra Ovası ve Türkiye’de tarım ile ilgili her şey zamlandı. 60 randıman Osmancık ve Efe türü dediğimiz çeltik 3 bin 600 lira inanın bu rakam çok düşük. Geçen sene 3.500’ e kadar çeltik verdik. Normal şartlarda 4 bin 500 lira gibi bir rakam olması lazım. Biz devletimizin yanındayız. Fakat bu durumdan çiftçiler memnun değil. Devletimizin bu işe el atıp gereğini yapması lazım. Biz üretemezsek vatandaşımız yiyemez” ifadelerini kullandı.

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER