BAFRA SERA OSB ALT YAPI İHALE İLANI YAPILDI

  2013 yılı Haziran ayında Bafra Belediyesi , Bafra Ticaret ve Sanayi Odası, Bafra Ziraat Odası ve Bafra Ticaret Borsasının bir araya gelerek başlattığı Bafra Sera OSB  çalışmasında bugün itibari ile önemli bir adım daha atıldı.

BAFRA SERA OSB ALT YAPI İHALE İLANI YAPILDI

  İlk adımın atıldığı günden bugüne kadar sekretaryasını ve koordinatörlüğünü Bafra Ticaret ve Sanayi Odasının üstlendiği Bafra Sera OSB nin  alt yapı ihale ilanı 11 Şubat 2021 tarihli resmi gazetede yayınlandı.

Ön Mutabakatı 2013 yılında imzalanarak kurulması planlanan Samsun Bafra Tarıma Dayalı İhtisas (Sera) OSB arazisinin toplam alanı 1194 dekardır. Müteşebbis Heyet üyeleri arasına daha sonra Samsun Valiliği ve Samsun Büyükşehir Belediyesi de katılmıştır.

Bafra Sera OSB Hissedarları; Samsun Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı), Samsun Büyükşehir Belediyesi, Bafra Belediyesi, Bafra Ticaret ve Sanayi Odası, Bafra Ticaret Borsası ve Bafra Ziraat Odası’dır. Bafra’nın Doğankaya ile Şeyhulaş mahallerinde bulunan 954 ve 205 dekarlık araziler hazine arazisi olarak, 35 dekarlık alan ise şahıslara ait arazilerin kamulaştırılması ile Bafra Sera OSB’ye katılmıştır. Bafra Sera OSB’ye ait olan bu alanın parselasyonunun yapılmasıyla 24 dekar büyüklüğünde 29 tane ve 40 dekar büyüklüğünde 1 tane sera parseli  olacak şekilde toplam 30 sera parseli belirlenmiştir. Burada yatırımcıların domates, hıyar, patlıcan, biber ve 2. ürün olarak marul yetiştirmelerinin yanı sıra süs bitkileri, fide yetiştirmeleri ve ıslah çalışmaları yapmaları planlanmaktadır. Yine sanayi parsellerini satın alan firmalar buralarda salça fabrikası, turşu fabrikası, sebze kurutma fabrikaları ve soğuk hava depoları kurarak endüstriyel tarımın gelişimine katkı sağlayacaklardır.

           Günümüze kadar olan süreçte Bafra Sera OSB ile ilgili olarak;

1. 2015 yılında sınırların kesinleşmesi ile Müteşebbis Heyet kurulmuş ve Yönetim Kurulu belirlenmiştir.

2. 2016 yılında Kuruluş Protokolü Bakanlık oluru ile onaylanan Bafra Sera OSB 13 numara ile tüzel kişilik kazanmıştır.

3. 2017 yılında Bakanlık oluru ile Yatırım Programına alınan Bafra Sera OSB’nin kredilendirilmesine karar verilmiştir.

4. Bafra Sera OSB arazisi içinde yer alan 35 dekar şahıs arazileri 2017 yılında Kamu Yararı Kararı çıkmasının ardından devam eden süreçte 2019 yılında kamulaştırılarak Bafra Sera OSB’ye katılmıştır.

           Sera OSB’nin altyapı projelerinin hazırlanması için firmalardan teklifler alınmış olup, uygun görülen firmaya altyapı proje işlemleri verilmiştir. Sonrasındaki süreçte hazırlanan Genel Yerleşim Planı ve Üst Yapı Modül Projeleri, İmar Planları ve Parselasyon Planları T.C Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından onaylanan Bafra Sera OSB altyapı ihale aşamasına gelmiştir.

           Bafra Sera OSB’nin Samsun İlimiz, Bafra İlçemiz ve Ülkemizin ekonomisine büyük katkılar sağlaması hedeflenmektedir. Amacımız öncelikle Türkiye’de sonrasında Dünya’da Seracılıkta ve Endüstriyel tarımda Bafra’yı Marka Kent yapmaktır.

Bu yatırımın Bafra’ya kazandırılmasında birçok kurum ile yöneticilerinin desteği ve çalışması olmuştur. Bafra Sera OSB ortak akıl ve ortak çalışmanın eseridir. 2013 Haziran ayından bugüne gelene görev yapmış olan ve halen görev yapan birçok kişinin bu projede emeği vardır.

Başta Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığına ,

Tarım Bakanlarımıza, Tarım Reformu Genel Müdürlüğüne, Organize Tarım Daire Başkanlığına, Valilerimize, Milletvekillerimize, Kaymakamlarımıza, Büyükşehir ve Bafra Belediye Başkanlarımıza, İl ve İlçe Tarım Müdürlüğümüze, Bafra Ticaret ve Sanayi Odası, Bafra Ziraat Odası, Bafra Ticaret Borsası ve bu kurumlarda çalışan personellere kısacası emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

Muhammet SÖYLEMEZ

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER