BAFRA SIFIR ATIK’DA KARARLI​​​​​​​

Bafra Belediyesi, çocuklarda çevre bilincinin oluşturulması, doğal kaynakların hızla tükendiği günümüz toplumunda ortaya çıkan atık miktarının azaltılması amacıyla düzenlenen seminerlere katkı veriyor.

BAFRA SIFIR ATIK’DA KARARLI​​​​​​​

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde gerçekleştirilen "Sıfır Atık Projesi" kapsamında Bafra'da eğitim veren okullarda düzenlenen seminerlerle, öğrencilere geri dönüşüm hakkında bilgiler veriliyor. okul yetkilileri için eğitim programı düzenlendi.

Bafra Belediyesi’nin oldukça önemsediği projenin ilçede gerçek manada uygulanabilmesi için yoğun çaba sarf ediliyor.

Bafra Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde gerçekleştirilen projenin amacı, okullardan başlayarak tüm ilçe de sıfır atık sağlayabilmek.

Proje kapsamında Bafra Belediyesi çeşitli alanlara, kâğıt, plastik, metal, cam, organik atıklar ve elektronik atıkların ayrı ayrı toplanarak yeniden ekonomiye kazandırılması amacıyla toplama kutuları yerleştirmişti.

Düzenlenen seminerlerle öğrencilere, sıfır atık ve atık yönetimi konularında detaylı bilgiler veriliyor. Çevre bilincinin aşılanması, okullarda toplanan atık miktarının kontrolü açısından atık kutuları bulundurulması ve geri dönüşümün neden gerekli olduğunun çocuklara ve gençlere ifade edilmesinde karşılaşılan zorluklar gibi ana başlıklar konunun uzmanları tarafından anlatılıyor.

Bafra’da Sıfır Atık projesi ile ilgili olarak hazırlanan farkındalık sağlayacak bilgi broşürlerinin de dağıtımı devam ediyor.

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER