BAFRA TİCARET ODASINDAN BAFRA’NIN GELECEĞİNE YÖNELİK AÇIKLAMALAR

Bafra Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle ilçede görev yapan gazetecilerle kahvaltı programında bir araya geldi.

BAFRA TİCARET ODASINDAN BAFRA’NIN GELECEĞİNE YÖNELİK AÇIKLAMALAR

Bafra Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle düzenlediği programda ilçede görev yapan gazetecilerle buluştu.

Bafra Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Göksel Başar, Bafra Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Nur Aydıner Meral ve yönetim kurulu üyelerinin katıldığı kahvaltı programında konuşan Bafra Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Göksel Başar 2019 yılında gerçekleştirdiği faaliyetler hakkında bilgi verdi.

Göksel Başar konuşmasında şu ifadeleri kullandı. Tarıma Dayalı İhtisas Sanayi Organize Bölgemiz 2013 Haziran ayında Bafra Belediyesi Bafra Ticaret ve Sanayi Odası, Bafra Ticaret Borsası ve Ziraat Odasının öncülüğünde ilk önce bir protokolle başlayan ve 2020 yılı ocak ayına geldiğimizde de artık ihalesi yapılması için gün sayan bir projedir. Tarıma Dayalı İhtisas Sanayi Organize Bölgemizin çok ciddi talepleri var. Şuan arsa tahsisine başlasak elimizdekiler çok çabuk bitecek. Kısaca Sera OSB’deki en büyük arzumuz insanlar 5 dönüm arsada geçinemez fakat 5 dönüm serada rahatlıkla geçinebilir. Tarımda alınan ürün 12 aya yayılır. Bafra ‘ya bu işi alıştırmamız gerekiyor.

Karma ve Medikal Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili elimizde birinci etapta 6 parsel kaldı. Ciddi miktarda çok sayıda elaman çalıştıracak bir yatırım kısa zamanda Bafra ‘ya gelecek. Arsa tahsisi olmadığı için daha fazla bilgi vermeyeyim. İkinci etabın altyapısı 2020 sonunda bitmiş olacak. İhaleler Ankara’da yapılıyor. Çünkü Tarım Bakanlığı ve Sanayi Bakanlığı kredilendirdiği için bu aşamalarda olmak zorunda. Bizim bölgemizde bu ihaleleri yapmak adına teknik ekibimiz yetersiz. Bu ihaleleri Bafra’da yapmamız mümkün değil. Biz altyapımızı bitirdikten sonra verilen taahhüttün yerine getirilip getirilmeyeceğini göreceğiz. Biz her şekilde bu konuda kazançlıyız.

Bölgemizin marka değerinin arttırılması için OSB çok önemli. Diğer ilçelerimize de çok değerli faydası olacaktır. Üniversite konusunda da yeni bölümler açılması ve etkin bir kampüs olması yönünde çalışmalarımız sürüyor. Dışarıdan gelip te bu kampüsü gören inşalar yurt yetersizliğinden kayıt yaptırmadan dönenler var. Bir yurt planlaması mutlaka yapılmak zorunda. Eczacılık Fakültesi konusunu da titizlikle takip ediyoruz” dedi.

AYHAN AYDEMİR

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER