Bafra`da 100. yıla özel 1919 fidan dikimi yapıldı

Samsun`un Bafra ilçesinde Bafra Orman İşletme Müdürlüğü ve Bafra Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü işbirliği kapsamında yürütülen 100. Yıl Kurtuluş ormanı fidan dikim töreni gerçekleştirildi.

Bafra`da 100. yıla özel 1919 fidan dikimi yapıldı

 Orman Genel Müdürlüğü 180. Yılının kutlandığı orman haftası etkinlikleri kapsamında Bafra OSB sağlık bandında bulunan 55 bin metrekarelik alana 1919 fidan dikimi gerçekleştirildi.

Bafra Organize Sanayi Bölgesi alanında yapılan tören Bafra Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Göksel Başar`ın açılış konuşması ile başladı.

Başar`ın ardından konuşan Samsun Valisi Osman Kaymak, “Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının Samsun`a çıkışının 100. Yılı. Bu çerçevede ilimizde geniş kapsamlı hazırlıklar yapıyoruz. Hatta bu çalışmaları Sayın Cumhurbaşkanımıza ilettik. Sayın Cumhurbaşkanımız da himayelerinde yapılması konusunda bir genelge yayınladı. Bu etkinliklerin 2023 yılına kadar devam edeceğini aktardılar.

Burada hazırlanan 100 yıl kurtuluş ormanını hazırlayan arkadaşlara da teşekkür ediyorum. Bu etkinliklerin amacı Milli Mücadele ruhunu diri tutmaktır. Bizlerin bir ve beraber olması gerekiyor. Bu çerçevede yapılanların kalıcı eserler olması lazım. Samsun`un milliyetçi bir ruhu vardır. Bu ruhun kalıcı olacağına da inancımız tamdır. Gençlerimiz buradan geçerken kurtuluşumuzu ve şehitlerimizi hatırlayacaklar. O anlamda ben bu çalışmayı anlamlı buluyorum. Ve OSB`den geçerken bu kısım güzel bakımlı ve yeşil alan olarak göreceğiz. Ben tekrar bu alanı oluşturmakta emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmanın ardından fidan dikim etkinliği ve Orman İşletme Müdürlüğü`nün hazırladığı Beşikten Mezara isimli sergi gezisi yapıldı.

Programa Samsun Valisi Osman Kaymak`ın yanı sıra Bafra Kaymakamı Ahmet Adanur, Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, İlçe Emniyet Müdürü Süleyman Gökay Gökdoğan, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Serkan Erbaş, Bafra Orman İşletme Müdürü Ercüment Sarıca, Bafra OSB Müdürü Recai Akçer,  Bafra Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Göksel Başar, daire amirleri ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.

 

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER