Bafra`da 2. Çocuk ve Çevre Şenliği

Tema Vakfı Bafra Şubesi, Bafra Ambalaj Atıkları Toplama Sanayi Limited Şirketi ve Bafra Belediyesi işbirliği ile organize edilen 2. Çocuk ve Çevre Şenliği programı Samsun`un Bafra ilçesinde gerçekleştirildi.

Bafra Cumhuriyet Meydanında düzenlenen etkinliğin açılış konuşması Bafra Tema Vakfı Temsilcisi Süleyman Özata tarafından yapıldı.

Özata konuşmasında “1972 yılında Birleşmiş Milletler tarafından 5 Haziran Çevre Günü olarak her yıl kutlanmaktadır. Bu kutlama yılımızın bu seneki etkinliği ise çevre günü olarak ilan edilmiştir. Biz diyoruz ki tüm sivil toplum örgütleri tüm kuruluşlarla birlikte çevreye değer verelim. Bu amaçla da bu çözük şenliğimizi düzenliyoruz. Çünkü eğitim çocuklardan başlar” dedi.

Konu ile ilgili konuşan Bafra Belediye Başkan Vekili Ahmet Tokgöz ise “ Başta topraklarımız olmak üzere doğal varlıkların korunması için, gönüllü, bilinçli ve öncü bir sivil toplum kuruluşu olan TEMA Vakfının tüm gönüllülerine huzurlarınızda teşekkür ediyorum.

Ayrıca bu organizasyon çerçevesinde atık pil toplama kampanyası düzenlenmiştir. Bu kampanya ile amacımız, atık pilleri kaynağında ayrı toplayarak çevreye zarar vermeyecek şekilde bertaraf etmek, okullarda çevre bilincini aşılayarak geleceğin büyüklerini ufak yaşta bilinçlendirmek ve böylelikle ilerleyen yıllarda daha temiz ve yaşanabilir bir çevreye kavuşmaktır” dedi.

Yapılan etkinlik ilçede bulunan okul öğrencileri tarafından günün anlam ve önemini belirten şiirlerin okunması ile son buldu.

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

Güncelleme Tarihi: 12 Haziran 2019, 13:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER