Bafra’da 2020 yılında 80 ton bal üretildi

Samsun’un Bafra ilçesinde 40 yıldır arı üreticiliği yapan Hüseyin İspirli arı sütü üretimi ile Bafra’da bir ilki gerçekleştireceğim dedi.

Bafra’da 2020 yılında 80 ton bal üretildi

1998 yılında üniversiteye girdiğimiz o günden beri 40 yıldır arıcılıkla ilgilendiğini söyleyen Hüseyin İspirli şunları söyledi, “Emekli olduktan sonra son 20 yıldır tamamen arıcılığa yönelmiş bulunmaktayım. Son 1 yıldır bal, polen, propolis üretimi yapıyorum, nasip olursa seneye de arı sütü üretimi yaparak Bafra’da bir ilki gerçekleştireceğim.

Arı çiftliğini arı merası haline getirdim diyen İspirli, çiftlikte sonbaharda ekilecek olan ve arıların ihtiyacı olan, arı otu ve fasulye tohumunu damla sulama yöntemiyle mevsiminden önce ektik. Arılarımız bu çiçeklerden hem polen hemde nektar alarak kışa daha güçlü girecekler. Bunu da damlama sulama sistemi ile başarmış olduk” dedi.

Bafra İlçe Tarım Ve Orman Müdürü Ahmet Dursun, Bu yıl 8 bin 83 adet arı kovanı üretimi yapıldı, 2020 yılında 8 ton bal üretildi, bu üretim geçen yıla oranla biraz daha iyi 2019 yılında 7 bin 900 arı kovanından 65 ton bal üretimi yapılmıştı. Geçen seneye oranla bu sene bal üretimi biraz daha iyi oldu. Bafra’da her geçen yıl bal üretiminin de devam ettiğini belirten Dursun, Bafra’da arıların polen ürettiği çiçekler yüksek kesimlerde çok daha iyi yetişiyor, onun için Bafra’nın yüksek kesimlerinde bal üretimi çok daha fazla” dedi.

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER