Bafra`da 3 Aralık Engelliler Günü etkinlikleri

Samsun`un Bafra ilçesinde 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Bafra`da 3 Aralık Engelliler Günü etkinlikleri

Bafra Görme Engelliler Derneğinde toplanan katılımcılar burada bir araya gelerek engellilerin sorunlarını ve çözümlerini konuştu.

 İlçe Emniyet Müdürü Süleyman Gökay Gökdoğan, Sosyal Hizmetler Müdürü Muzaffer Şahin, CHP İlçe Başkanı Vahit Perçin Bafra Görme Engelliler Dernek Başkanı Mustafa Kaplan ve dernek üyeleri burada bir araya gelerek derneğin 4 `üncü kuruluş yıl dönümü ve engelliler günü nedeniyle pasta kesti.

Burada bir konuşma yapan Sosyal Hizmetler Müdürü Muzaffer Şahin Uluslararası Engelliler Günü 1992 yılından bu yana 3 Aralık günü Birleşmiş Milletler tarafından uluslarararası bir gün olarak kabul edilmiştir. Bu günde dünya çapında organizasyonlar düzenlenmektedir. Bu aktiviteler ücretsiz olup, gönüllülüğe dayanmaktadır. İlçemizde de bu tür günler çeşitli etkinliklerle hatırlanarak toplumsal duyarlılığı artırma yönünde hareket edilmektedir. Engellilerimiz ile alakalı Bakanlık ve devlet bazında da çeşitli çalışmalar yapılmaktadır. Bu konuda en önemli nokta vatandaşlarımızın engelli bireylerimize karşı daha duyarlı daha sorumlu hareket etmeleridir. İnsanlarımız birbirlerine yardımcı olmalıdır” dedi.

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER