Bafra’da Balık tezgâhları şenlendi

Samsun’un Bafra ilçesinde Balık tezgâhları başta yerli hamsi olmak üzere balık çeşitleriyle bereketlendi.

Bafra’da Balık tezgâhları şenlendi


 

Bafra'nın Modern Büyük Pazar yerinde Balıkçı ile uğraşan Vedat Kıyak, bu yıl sezonu Palamut ile açtıklarını bol olmasına rağmen hava şartlarından dolayı fiyat konusunda ne bizleri nede vatandaşı memnun etti. Ama şu an yerini balıkçıların ve vatandaşların yüzünü güldüren yerli hamsi oldu.  Tezgâhlarımız yerli hamsi şenleniyor.

Ama yine de vatandaş Palamutu sofrasından eksik etmedi. Balıkçılar tarafından az şekilde avlanan Palamut yerini Karadeniz'in İncisi Vatandaşın gözdesi olan yerli hamsiye bıraktı. Geçen haftalarda az avlanan ve o yüzden fiyatı 35 Liraya kadar yükselen Yerli Hamsinin bollaşmasından sonra fiyatı düşmeye başladı. Geçen hafta içinde İnce yerli hamsinin kilosu 15 Lira iken bu hafta ise fiyatı 10 Liraya kadar düştü.

"Balıkçıların Ağlarına Az da Olsa Palamut Takılmaya Devam Ediyor "

Özellikle Zonguldak, Dereköy, Ordu, Yakakent ve Sinop açıklarında avlanan balıkçılar bol miktarda avladıkları Yerli Hamsi ile kıyıya dönmeye devam ederken, artık son demlerini yaşıyan Palamutta az da olsa balıkçıların ağlarına takılarak balık tezgâhlarından yerini alıyor.

" Hava ve Deniz Suyunun Soğuması Şart "

Bu sene bir aksilik olmazsa yerli hamsi bol görünüyor. Geçen sezonda iyi başlamıştık, lakin hava şartlarının ve deniz suyunun soğuk olmamasından dolayı hamsi soğuk sulara yani Gürcistan ile Rusya'ya kaçmıştı. İnşallah bu sene böyle olmaz.

Hava yine de hava ve deniz suyu şu an istediğimiz gibi soğuk değil, inşallah ilerleyen günlerde hava ve deniz suyunun soğuması şart, eğer bu ikisi gerçekleşirse başta yerli hamsi olmak üzere diğer balık çeşitleri tezgâhlarda yerini almaya devam edecek öyle tahmin ediyoruz. Havanın ve deniz suyunun soğumasıyla birlikte yerli hamsi hem yağlanacak, hem de irileşecek ondan sonra doktorların dediği gibi omega 3 vitamini bol olan yerli hamsiyi hafta 3 kez tüketeceksiniz dedi.

Kıyak, son olarak, Bafra Bedesten, Modern Büyük Pazar yerinde ve Seyyar şekilde Balık satıcılarında, güncel Balık fiyatları ise Yerli ince hamsi 10 Lira, İri yerli hamsi 20 Lira, Mezgit 15 Lira, İri Mezgit 30 Lira, Çinakop 50 Lira, Palamut tane 15 Lira, Deniz Çuprası ile Levrek 45 Lira, Deniz Kefalı 15 Lira, Barbun 30 Lira, Kültür Deniz Somonu 30 Lira Göl ve Baraj Sazanı 20 Liradan satılıyor dedi.

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

Muhammet SÖYLEMEZ

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER