banner223

Bafra’da ‘Dinamik Denetim Süreci’ başladı

İÇİŞLERİ Bakanlığı’nın yayımladığı ‘Dinamik Denetim Süreci’ genelgesinin ardından yurt genelinde gerçekleştirilen denetimler, İlçe Kaymakamı Cevdet Ertürkmen ve Kurum Müdürlerinin katılımı ile Bafra’da başladı.

Bafra’da ‘Dinamik Denetim Süreci’ başladı

İçişleri Bakanlığı'nın ‘Dinamik Denetim Süreci’ konulu genelgesiyle bugünden itibaren ülke genelinde yoğunlaştırılmış denetim faaliyeti başlatıldı. Tüm kamu kurum ve kuruluşları ile yerel yönetimler ve meslek odalarının da desteği ile denetimler gerçekleştirilecek.

GENELGENİN ARDINDAN İLK DENETİM YAPILDI

Bugün yayınlanan genelgenin ardından ilk defa Bafra’da oluşturulan denetim heyeti sahaya indi.

Bafra Kaymakamı Cevdet Ertürkmen, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Aytaç Akın, İlçe Emniyet Müdürü Bünyamin Temur, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Fatih Özer’in katılımıyla Bafra ilçe merkezinde ilk koronavirüs 'Dinamik Denetim Süreci' gerçekleştirildi.

Pazar yerleri ve vatandaşların yoğun olduğu bölgelerde denetimlerin yapıldığını belirten Kaymakam Ertürkmen Maske, Mesafe ve Temizlik(hijyen) konularında vatandaşlara uyarılarda bulundu.

Normalleşme bizimde en doğal hakkımız, vatandaşlarımızdan bu konuda duyarlılık ve hassasiyet bekliyoruz diyen Kaymakam Ertürkmen sözlerine şu şekilde devam etti.

’’ Yeni tip Korana (Covid 19 ) mücadele kapsamında İçişleri Bakanlığımız “Dinamik Denetim’’ programı kapsamın da bu gün ilçe genelinde tüm denetim ekiplerimizle sahadayız.

İnsanlarımızın toplu bulunduğu bulaş riskinin fazla olduğu yerlerde ve alanlarda ekiplerimizle denetimlerimizi sıklaştırarak gerçekleştiriyoruz. Bu gün özellikle kalabalık cadde ve sokaklarda denetimlerimizi yaparak, ilçemizin Modern Büyük Pazar yerine gelerek buradaki denetimlerimizi yaptık. Bu çalışmalarımız sadece bu gün için değil, İçişleri Bakanlığımızın başlatmış olduğu Dinamik Denetim Programı kapsamında denetimlerimiz hızlı, etkin ve 24 saat esasına göre devam edecek.

Vatandaşlarımızdan Pandemin kurallarına uymayan öncelikle Maske, Mesafe, Temizlik(hijyen) kurallarına uyma noktasında kendilerince değerlendirerek sıkıntılı gördüklerini HES Uygulamasını indirerek İhbar yapabilecekleri gibi 112’de arayarak İhbarda bulanabilirler. Bu bir vatandaşlık görevidir.

Herhangi bir çekince görmesinler, duymasınlar bu konuda. Biz vatandaşlarımızdan kendilerine ve çevreye sıkıntı yaratan kişiler hakkında ihbar bekliyor bu konuda da duyarlı olmalarını talep ediyoruz. Tek isteğimiz Maske, Mesafe ve Temizlik (hijyen) koşullarına harfiyen uyulması. Ülke ve ilçemiz genelinde son günlerde maalesef Vakalarda üzücü şekilde artış gözleniyor, bu da bizleri üzüyor’’ dedi.

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER